Paardenkathedraal

Adres
Veeartsenijstraat 155
3572 DD Utrecht
W www.theaterutrecht.nl 
kassa@theaterutrecht.nl
T +31 (0)30 273 73 00

Het markante gebouw, gelegen in de wijk Wittevrouwen, werd rond 1904 gebouwd als manege voor zieke paarden, als onderdeel van de Rijks Veeartsenijschool. Door z'n torentjes, kantelen en neo-gotische vensters werd het in de volksmond al snel De Paardenkathedraal genoemd.

Praktische informatie

  • Openbaar vervoer: 
    Vanaf het Centraal Station neemt u bus 50, 73, 74, of 77 (opstappen Jaarbeurszijde) tot halte Oorsprongpark. Vanaf het Oorsprongpark loopt u in ongeveer 3 minuten langs de Veeartsenijstraat naar de Paardenkathedraal.

  • Parkeermogelijkheid:
    Betaald parkeren is mogelijk in de buurt rondom de Paardenkathedraal. De dichtbijzijnste parkeergarage is parkeergarage De Grifthoek, Wittevrouwensingel 96, 3514 AL Utrecht. Deze parkeergarage is op ruim 10 minuten loopafstand, u loopt langs de Wittevrouwensingel, langs het Griftpark (Kleinesingel) en sla rechtsaf (Kapelstraat) en gelijk weer links (Gildstraat). Blijf rechtdoor lopen totdat u uitkomt op de Veeartsenijstraat. Sla linksaf en De Paardenkathedraal ligt op ongeveer 100 meter aan uw rechterhand. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!