Kaartverkoopinformatie

Concertkaarten koopt u bij het Festival Oude Muziek Utrecht. In sommige gevallen kunt u ook concertkaarten ook kopen en/of reserveren via de plaatselijke organisatie of concertzaal. Kaarten voor de concerten in België kunt u alleen via de locaties zelf bestellen.

Kaarten bestellen

Online bestellen
U kunt via de concertagenda kaarten bestellen voor het Festival Oude Muziek Utrecht en de Festival Oude Muziek Tournees. Voor gedetailleerde instructies, zie het stappenplan.

Telefonisch bestellen
U kunt telefonisch kaarten bestellen via 030 232 90 10, bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor de tournees kunt u telefonisch bestellen direct vanaf het moment dat de verkoop start. Voor het festival kunt u vanaf de start van de algemene verkoop 1 juni telefonisch bestellen. U kunt kiezen uit e-tickets of kaarten per post (zie hieronder). Indien een concert binnen vijf werkdagen plaatsvindt is verzending per post niet meer mogelijk. U kunt dan nog wel e-tickets kopen of kaarten reserveren die u op de concertlocatie betaalt. Let op: gereserveerde kaarten dienen uiterlijk een kwartier voor aanvang van het concert te worden afgehaald.

Schriftelijk bestellen
U kunt ook kaarten bestellen via het bestelformulier in de festivalbrochure of door een e-mail te sturen naar kaartverkoop@oudemuziek.nl. Vul het bestelformulier in en stuur het op of stuur uw bestelling per e-mail. U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post (zie hieronder). Na verwerking van uw bestelling sturen wij u een overzicht van de bestelde kaarten ter controle en een betaallink waarmee u de bestelling kunt afrekenen. Het is ook mogelijk uw bestelling na ontvangst van de reserveringsbevestiging via een bankoverschrijving te betalen. Dit kunt u aangeven op bij uw bestelling.

Levering en transactiekosten
Bij het afronden van uw bestelling betaalt u met iDEAL, creditcard of Podium Cadeaukaart en kunt u kiezen uit:

  • E-tickets: u betaalt € 2 per bestelling en ontvangt een e-mail waarmee u uw e-tickets kunt downloaden. Bij uw concertbezoek neemt u het e-ticket geprint mee of toont u het op uw smartphone.
  • Kaarten per post: u betaalt € 4,50 per bestelling, u ontvangt een e-mail ter bevestiging en de kaarten worden u binnen enkele weken per post toegestuurd. Indien een concert binnen vijf werkdagen plaatsvindt is verzending per post niet meer mogelijk. U kunt dan nog wel e-tickets kopen of telefonisch reserveren.


Retourneren
Als u onverhoopt verhinderd bent, kunt u uw kaarten retourneren in ruil voor kaarten voor een ander concert uit onze programmering. Een eventueel verschil in prijs wordt dan verrekend. U kunt uw kaarten ook ruilen voor een tegoed dat u kunt besteden tijdens het festival van dat jaar of het lopende concertseizoen. Wanneer u kaarten annuleert voor een uitverkocht concert of in geval van bijzondere omstandigheden kunnen de kaarten wel worden gerestitueerd. In alle gevallen geldt dat de ruil uiterlijk twee uur van tevoren moet worden aangevraagd. Neem contact op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 90 10 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur).

Tarieven en kortingen

Rangen en placering
Enkele concertzalen zijn ingedeeld in meerdere rangen. Rang 1 biedt plaatsen met het beste zicht op de musici, rang 2 en 3 zijn wat minder gunstig maar voordeliger.
Wanneer u online kaarten bestelt voor een geplaceerd concert, kunt u zelf uw plaatsen uitkiezen. Als u telefonisch of schriftelijk bestelt kunt u ook een plaatsvoorkeur aangeven.
Op het kaartje wordt altijd aangegeven of het concert geplaceerd is of dat er vrije plaatskeuze is.

Locatie-abonnementen en keuzekorting
Voor tourneelocaties met vier of meer concerten zijn speciale locatie-abonnementen beschikbaar. Als u hiervan gebruikmaakt, ontvangt u 20% korting op het reguliere of Vriendentarief. Deze korting geldt ook als u een keuzeabonnement bestelt met tenminste vier verschillende tourneeconcerten. Let op: als u online bestelt wordt deze korting niet automatisch toegekend; u kunt zelf per concert het kortingstarief selecteren.

Vriendenkorting
Als Vriend krijgt u korting op uw concertkaartjes. U gebruikt deze Vriendenkorting door uw unieke Vriendencode in te voeren. Deze is u per e-mail toegestuurd en staat ook vermeld op uw Vriendenpas. Mocht u uw Vriendencode kwijt zijn, vraag deze dan op via vrienden@oudemuziek.nl of 030 232 90 10 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur). De Vriendenkorting is geldig voor twee kaarten per concert.

Reductie
Studenten, CJP-pashouders en bezoekers tot en met 30 jaar kunnen op vertoon van hun studentenkaart, CJP-pas of identiteitsbewijs voor de meeste concerten tegen een gereduceerd tarief kaarten bestellen.

Toegankelijkheid

We werken er hard aan om het Festival Oude Muziek Utrecht zo toegankelijk mogelijk te maken. Dat doen we door locaties fysiek toegankelijk te maken voor iedereen, maar ook door andere mogelijke drempels weg te nemen in ons concertaanbod. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de toegankelijkheid van onze concerten. Mocht u nog suggesties of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via info@oudemuziek.nl.

Slecht ter been
Voor bezoekers die slecht ter been zijn houden wij vaak een aantal makkelijk bereikbare plaatsen achter de hand. U kunt deze plaatsen alleen telefonisch, schriftelijk of per e-mail bestellen. Als u slecht ter been bent, extra beenruimte nodig hebt, of om een andere reden een specifieke plaatsvoorkeur hebt, neemt u dan contact met ons op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 90 10 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur).

Rolstoelplaatsen
Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen, kunt u alleen telefonisch, schriftelijk of per e-mail uw kaarten bestellen. Neem contact met ons op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 90 10 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur).

Privacy
Het Festival Oude Muziek Utrecht ziet het als haar verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina kunt u meer lezen over de manier waarop wij dit doen.

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van het Festival Oude Muziek Utrecht en de Festival Oude Muziek Tournees? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of volg ons via Facebook, X, Instagram en Threads.