Over ons

De Organisatie Oude Muziek ontwikkelt twee grote activiteiten: het Festival Oude Muziek Utrecht en het Seizoen Oude Muziek.

Het Festival Oude Muziek Utrecht is het grootste festival in zijn soort ter wereld. Eind augustus is de Utrechtse binnenstad tien dagen lang het centrum van de internationale oudemuzieksector. In meer dan 250 concerten en evenementen presenteert het Festival Oude Muziek Utrecht sinds de eerste editie in 1982 repertoire uit middeleeuwen, renaissance en barok, aan een spectaculair groeiend publiek van inmiddels meer dan 70.000 bezoekers. De internationale wereldtop staat tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht broederlijk naast jong talent, dat onder meer aan bod komt en wordt begeleid tijdens een reeks van 70 fringeconcerten. Het Internationaal Van Wassenaer Concours maakt sinds 2014 onderdeel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Het Seizoen Oude Muziek biedt dezelfde combinatie van gevestigde carrières en jonge professionals, alleen is de formule radicaal anders. Waar het festival staat voor concentratie door de eenheid van plaats en tijd, beschrijft het seizoen precies de omgekeerde beweging: tijdens het Seizoen Oude Muziek trekken we het land in, het hele concertseizoen rond. Zo bedienen we sinds 1986 een groot publiek van oudemuziekliefhebbers.

Sinds 2022 beschikt de Organisatie Oude Muziek ook over een streamingsdienst: Early Music Television, of wel EMTV. EMTV is het Netflix van de oude muziek; een online streamingsdienst waar kijkers zich doorlopend op abonneren. Daarnaast is een deel van het aanbod als pay-per-concert beschikbaar. EMTV is hét internationale platform voor oude muziek, met unieke content van een hoogstaand niveau voor wereldwijd publiek.

Het Tijdschrift Oude Muziek (TOM) tot slot is in Nederland de enige gespecialiseerde publicatie op het gebied van oude muziek. Onze Vrienden ontvangen TOM vier keer per jaar.

Contactgegevens Stichting Organisatie Oude Muziek en Stichting Vrienden Oude Muziek
Plompetorengracht 4
3512 CC Utrecht
Telefoon: 030 232 9000 (ma-vr, 10.00-16.00)
E-mail: info@oudemuziek.nl

Organisatie Oude Muziek is een culturele ANBI. Dit betekent dat u met belastingvoordeel kunt schenken. Op onze ANBI-pagina vindt u onder meer onze beleidsplannen, een overzicht van de leden van de Raad van Toezicht en financiële verantwoordingen.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!