Toegankelijkheid

We werken er hard aan om het Festival Oude Muziek Utrecht zo toegankelijk mogelijk te maken. Dat doen we door locaties fysiek toegankelijk te maken voor iedereen, maar ook door andere mogelijke drempels weg te nemen in ons concertaanbod. We lichten graag toe hoe dat in de praktijk terug te zien is. Mocht u nog suggesties of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via info@oudemuziek.nl.

Concertlocaties

Veel van onze concertlocaties zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Helaas is dit niet bij alle locaties het geval. Op het locatie overzicht op de website, en op de plattegrond in de festivalbrochure en de festivalwijzer staat aan de hand van pictogrammen of letters per locatie aangegeven of de locatie rolstoeltoegankelijk is, of er parkeerplaatsen voor mindervaliden in de nabije omgeving zijn en of er een ringleiding is ter ondersteuning van slechthorenden.

Bekijk alle concertlocaties

Bereikbaarheid en toegankelijkheid
De adresgegevens en toegankelijkheidsinformatie van alle concertlocaties vindt u bij het locatie overzicht.

De concertlocaties van het Festival Oude Muziek Utrecht liggen vrijwel altijd op een relatief comfortabele loopafstand van elkaar. U kunt in de Utrechtse binnenstad ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. De meest actuele vertrektijden van de bussen zijn op te vragen via 9292.nl. Ook is het mogelijk om ov-fietsen te huren op verschillende plekken in de stad zoals Utrecht Centraal, Utrecht Overvecht, Utrecht Lunetten en P+R De Uithof. Om een rit te reserveren bij Regiotaxi Utrecht kunt u bellen met 088 002 54 00.

Bestellen rolstoelplaatsen
Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen kunt u telefonisch (030 232 90 10) of schriftelijk bestellen via kaartverkoop@oudemuziek.nl. Wanneer u naar tourneeconcerten gaat in het Muziekgebouw aan ’t IJ, TivoliVredenburg, Muziekgebouw Eindhoven, Amare of de Nieuwe Kerk in Den Haag, raden wij u aan om via de betreffende concertzaal te bestellen.

Hulp- of geleidehonden zijn welkom bij alle evenementen van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Financiële toegankelijkheid

Fringe: Gratis toegankelijke concerten
De Fringe is een vast onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht met een dagelijks aanbod van gratis toegankelijke concerten door jonge, bijna afgestudeerde of beginnend professionele musici. Een aantal daarvan is speciaal geselecteerd onder de noemer Fabulous Fringe. De concerten vinden plaats op historische locaties verspreid over de binnenstad van Utrecht en duren circa 45 minuten. De Fringe biedt mensen met een kleine portemonnee de mogelijkheid om toch van oude muziek te kunnen genieten en geeft jong talent de kans zich te presenteren aan een groot en toegewijd publiek.

Geef een Toegift
Bezoekers van het Festival Oude Muziek Utrecht kunnen door een vrijwillige eenmalige bijdrage een bijdrage doen aan de kosten van een toegangskaartje voor iemand met minder financiële middelen. De tickets die op deze manier worden gekocht komen bij geïnteresseerden terecht via partnerschappen van het Festival met lokaal gewortelde sociale organisaties. We werken hiervoor samen met De Tussenvoorziening, Buddy to Buddy Utrecht, COA Haydnlaan, De Armoedecoalitie, Welkom in Utrecht, Oog voor Utrecht, COA Biltsestraatweg en Sociale Tafel Lombok.

Ook werken we regelmatig samen met De Zonnebloem, U-pas, de Bank Giro Loterij en CJP. Voor meer informatie over deze samenwerkingen of suggesties, kunt u mailen naar publiciteit@oudemuziek.nl.

Digitale toegankelijkheid

Gebruiksgemak website
Het gebruiksgemak van en de informatievoorziening via de website vinden wij zeer belangrijk. We staan dan ook te allen tijde open voor feedback. Kunt u bepaalde informatie niet of niet goed vinden? We vernemen het graag van u via een e-mail aan publiciteit@oudemuziek.nl.