Ontdek jong talent

Internationaal Van Wassenaer Concours 2023: early edition

Het Internationaal Van Wassenaer Concours (IVWC) is het oudste concours voor oudemuziekensembles in Nederland. Sinds 2014 vindt het driedaagse evenement plaats tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht.

Na een preselectie worden de ensembles tijdens de openbaar toegankelijke halve finale beoordeeld door een internationale vakjury. De ensembles die in deze ronde afvallen, krijgen een coachingsessie van (een van) de juryleden aangeboden. In de finale strijden maximaal vier ensembles om verschillende geldprijzen en een betaalde concerttournee. Bovendien ontvangen alle finalisten een masterclassvoucher die ze kunnen inwisselen voor coaching door een musicus van hun eigen keuze. Op deze manier krijgen ze de kans om te (blijven) leren van hun muzikale voorbeelden.

Sinds 2019 wordt het IVWC niet langer tweejaarlijks, maar jaarlijks gehouden, met een afwisselende focus op vroeg (middeleeuwen en renaissance), midden (barok / basso continuo) en laat (klassiek en romantiek) repertoire, uitgevoerd op historische instrumenten.

In 2023 vind het Internationaal Van Wassenaer Concours plaats van 30 augustus t/m 1 september, met een focus op repertoire uit de middeleeuwen en de renaissance (<1600).

Terugblik 2022 - late edition

WINNAARS
PuraCorda 1e prijs
Fanny Davies Ensemble 1e prijs, OOM prijs
Ricerche Paralelle 
1e prijs, publieksprijs


JURY

Krijn Koetsveld (voorzitter)

Richard Egarr
Marc Mauillon
Sylvie Brély
Emily Worthington
Clive Brown

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!