Ambassadors of early music

Ambassadors of early music: onze community voor iedereen tot en met 35 jaar die op zoek is naar gezelligheid, mede-liefhebbers en natuurlijk de mooiste oude muziek. Als Ambassador ontvang je korting op je festivaltickets voor jezelf én je vrienden, ontvang je twee vrijkaarten voor het feestelijke openingsconcert van het festival met de Nederlandse Bachvereniging én word je uitgenodigd voor exclusieve Ambassador-events.

word ook een ambassador

Het Ambassador-lidmaatschap is gratis: je hoeft je alleen aan te melden, en je kan direct met korting kaarten bestellen. 

In ruil hiervoor vragen we je om je rol als Ambassador actief te vervullen. Dat doe je uiteraard door vrienden en bekenden mee te nemen naar het Festival Oude Muziek, maar bijvoorbeeld ook door onze berichten op social media te delen en te liken. 

Word Ambassador!
Meld je aan

Alle voordelen op een rijtje

Als Ambassador of Early Music ontvang je: 

  • korting op festivaltickets voor jezelf en 3 vrienden onder de 36 jaar
  • twee vrijkaarten voor het feestelijke openingsconcert door de Nederlandse Bachvereniging op vrijdag 26 augustus 
  • toegang tot exclusieve Ambassador-events en borrels tijdens het festival 

Kom alvast in de stemming

Openingsconcert Nederlandse Bachvereniging

Een huppelende honderdjarige zonder houdbaarheids­datum: de Nederlandse Bachvereniging is een van de meest gerenommeerde en toonaangevende Bach­-instituten van deze tijd. 

Als artist in residence van dit festival staat het Utrechtse ensemble in de startblokken met een feestelijk openingsspektakel naar historisch voorbeeld: een concert georganiseerd door Carl Philipp Emanuel Bach - zoon van Johann Sebastian én zelf componist - in 1786. Hij zorgde voor een klinkende hommage aan zijn vader, maar liet ook zijn eigen composities horen.

Ambassadors of Early Music ontvangen twee vrijkaarten voor deze feestelijke festivalaftrap. Hiervoor ontvangen zij een aparte uitnodiging.


vr 26 aug / 20.00 / TivoliVredenburg, Grote Zaal

Fringe tour

Wist je dat Festival Oude Muziek ook een gratis programma heeft? Tijdens de Fringe speelt jong talent oude muziek op bijzondere locaties in de stad. 

Ontdek samen met andere Ambassadors op muzikale wijze ons stadsie tijdens de Fringe Tour! Op zaterdag 3 september nemen we je mee naar verschillende unieke concertlocaties in de binnenstad, waar we samen zullen genieten van de mooiste muziek door jonge topmusici. Laat je verrassen en meld je aan! 

Deze Fringe Tour is exclusief voor Ambassadors of Early Music. Zij ontvangen begin augustus, als het Fringe-programma bekend wordt gemaakt, een uitnodiging per mail. 

za 3 september / Utrechtse binnenstad 

Utrechter Passion

De Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach weet elk jaar opnieuw honderdduizenden concertbezoekers te ontroeren. Op deze onwerelds mooie muziek schreef dramaturg Thomas Höft – in 2019 nog co-curator van het Festival Oude Muziek Utrecht – een nieuwe tekst.

De Utrechter Passion verlegt de focus van de kerk naar het Domplein, met gebeurtenissen die rond 1730 in Utrecht plaatsvonden. De vervolging van homoseksuelen ontaardde toen in de beruchte Utrechtse sodomieprocessen, waarvan vele uitliepen op executie. Samen met topsolisten verklankt ensemble ĀRT HOUSE 17 een boodschap die vandaag de dag gehoord moet worden.

wo 31 aug / 20.00 / TivoliVredenburg

Dansvoorstelling Fête Galante

Het beroemde schilderij L’embarquement pour Cythère van Watteau is een lust voor het oog en bevat allerlei interessante personages. Ze lijken te dansen, maar welke bewegingen zouden het kunnen zijn? Met vijf dansers en livemuziek wekt de Franse danser en choreograaf Hubert Hazebroucq de figuren uit Watteau’s voorstelling tot leven.

Twee zangers vormen als acteurs en commentatoren de spil van het verhaal. Ze zingen aria’s uit opera’s, divertissementen en andere theatermuziek van Franse componisten als Gillier, Rebel en Mouret. Via projecties zal het universum van Watteau de dansende en zingende personages op het podium vergezellen.

za 3 sep / 15.00 / Stadsschouwburg Utrecht
zo 4 sep / 15.00 / Stadsschouwburg Utrecht

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!