Ambassadors of early music

Ambassadors of early music: onze community voor iedereen tot en met 35 jaar die op zoek is naar gezelligheid, mede-liefhebbers en natuurlijk de mooiste oude muziek. Je kan dankzij de stapelkorting het festival voordelig bezoeken  samen met vrienden – bent welkom op onze Festival Launch en tijdens het festival hebben we iedere dag wel iets voor je in de aanbieding. Na ieder concert kun je terecht in Het Gegeven Paard (in Festivalcentrum TivoliVredenburg) om te borrelen met je mede-Ambassadors en misschien wel met je favoriete artiesten.

Als Ambassador ontvang je sowieso korting op je concertkaarten, en neem je ook nog eens voordelig vrienden onder de 36 jaar mee!

Op 1 juni maken we het speciale Ambassador-programma bekend voor Festival Oude Muziek 2022! Vanaf dan kan je je ook weer aanmelden voor het Ambassador-programma. 

Word ook Ambassador

Het Ambassador-lidmaatschap is gratis: je hoeft je alleen aan te melden, en je kan direct met korting kaarten bestellen. 

In ruil hiervoor vragen we je om je rol als Ambassador actief te vervullen. Dat doe je uiteraard door zoveel mogelijk vrienden en bekenden mee te nemen naar het Festival Oude Muziek, maar bijvoorbeeld ook door onze berichten op social media te delen en te liken. 

Alle voordelen op een rijtje:

> Als Ambassador kun je tegen gereduceerd tarief je festivalkaarten bestellen voor alle concerten van het Festival Oude Muziek.

Openingsconcert Nederlandse Bachvereniging

Een huppelende honderdjarige zonder houdbaarheids­datum: de Nederlandse Bachvereniging is een van de meest gerenommeerde en toonaangevende Bach­-instituten van deze tijd. Met bruisend contrapunt, diep affect en haarscherpe uitvoeringen weet het collectief Bachs muziek verbazend fris te houden.

Als artist in residence van dit festival staat het Utrechtse ensemble in de startblokken met een feestelijk openingsspektakel naar historisch voorbeeld: een concert georganiseerd door Carl Philipp Emanuel Bach in 1786. De beroemdste onder de Bach­zonen zorgde voor een klinkende hommage aan zijn vader, maar liet ook zijn eigen stem horen in zijn Sinfonia in b. Met de jubelklanken van C.P.E.’s Magnificat krijgt onze muzikale hoogzomer zijn meest verfijnde startschot ooit!

vr 26 aug / 20.00 / TivoliVredenburg, Grote Zaal

Utrechter Passion

De Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach weet elk jaar opnieuw honderdduizenden concertbezoekers te ontroeren. Op de onwerelds mooie muziek van Bach schreef dramaturg Thomas Höft – in 2019 nog co-curator van het Festival Oude Muziek Utrecht – een nieuwe tekst die de partituur in een universeel niemandsland trekt, ergens tussen wereldlijke praktijk en geëngageerde beleving.

De auteur verlegt de focus van de kerk naar het stadsplein met een scenario rond gebeurtenissen die in 1730 en 1731 in Utrecht plaatsvonden. De vervolging van homoseksuelen ontaardde toen in de beruchte Utrechtse sodomieprocessen, waarvan vele uitliepen op executie. Samen met topsolisten verklankt ĀRT HOUSE 17 een boodschap die vandaag gehoord moet worden.

wo 31 aug / 20.00 / TivoliVredenburg

BARITON MARC MAUILLON

Marc Mauillon is het soort musicus waar wij helemaal warm van worden. Wat we zo fantastisch vinden? Zijn herkenbare en veelzijdige stem die zowel tenor- als baritonpartijen aankan en zijn gave om naast bloedmooie melodieën ook poëtische finesse uit de partituur te halen.

Drie avonden op een rij nodigt hij in de Pieterskerk uit voor de Leçons de Tenèbres van Michel Lambert. Dit werkelijk exuberant versierde repertoire haalde hij eigenhandig van onder het stof vandaan. In deze concerten op de late avond wordt vocale virtuositeit een bron van mindfulness. Perfecte muziek om de dag mee af te sluiten.

wo 31 aug / 22.30 / Pieterskerk

do 1 sep / 22.30 / Pieterskerk
vrij 2 sep / 22.30 / Pieterskerk

Dansvoorstelling Fête Galante

Wat dansen de personages uit Watteau’s beroemde schilderij L’embarquement pour Cythère? Het tafereel is bekoorlijk en toont verschillende koppels die vooral oog hebben voor elkaar. Ze lijken te dansen, maar welke bewegingen zouden het kunnen zijn? Met vijf dansers en livemuziek wekt de Franse danser en choreograaf Hubert Hazebroucq de figuren uit Watteau’s voorstelling tot leven, en roept daarbij ook verschillende Parijse taferelen op. 

Twee zangers vormen als acteurs en commentatoren de spil van het verhaal. Ze zingen aria’s uit opera’s, divertissementen en andere theatermuziek van Franse componisten als Gillier, Rebel en Mouret. Via geprojecteerde gravures zal het beeldende universum van Watteau en zijn leerlingen de dansende en zingende personages op het podium vergezellen.

za 3 sep / 15.00 / Stadsschouwburg Utrecht
zo 4 sep / 15.00 / Stadsschouwburg Utrecht

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!