Nalaten aan oude muziek


Misschien staat u liever niet stil bij het moment dat u er niet meer bent. Maar toch moeten er bij een overlijden heel wat zaken geregeld worden. Onder andere de nalatenschap: wat laat u na en aan wie? U wilt goed zorgen voor uw nabestaanden, maar misschien wilt u uw nalatenschap ook deels omzetten in muziek en het Seizoen en Festival Oude Muziek steunen. Dit kan door de Stichting Vrienden Oude Muziek (SVOM) op te nemen in uw testament. Dit kan op verschillende manieren.

Erfstelling
U kunt de SVOM als (mede)erfgenaam benoemen in uw testament. Wij ontvangen dan een deel van uw netto nalatenschap (uw erfenis min eventuele schulden, legaten en boedelkosten). De omvang van de schenking is afhankelijk van de grootte van uw nalatenschap, van het aantal mede-erfgenamen en van de verhouding waarin zij van u erven (u hoeft niet alle erfgenamen voor een gelijk deel te benoemen).

Legaat
U kunt uw schenking ook vastleggen in een legaat. Bij een legaat laat u een vastomschreven deel van uw erfenis na aan de SVOM. Dit kan gaan om een geldbedrag, bepaalde voorwerpen (bijvoorbeeld meubels, instrumenten, sieraden) en onroerend goed. U kunt een specifiek geldbedrag in een legaat reserveren, maar ook kunt u een percentage vastleggen. De begunstigde krijgt dan het vastgelegde percentage van uw ‘vermogen bij overlijden’.

Oormerken
U kunt uw schenking oormerken voor een specifiek doel. Misschien vindt u het belangrijk dat uw donatie wordt besteed aan de aanschaf van nieuwe instrumenten, musicologisch onderzoek, of aan een jongtalentprogramma. Er zijn veel mogelijkheden voor een schenking op maat. Als u een specifieke wens heeft, dan vragen wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen zorgen dat uw wens zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Erfbelasting
Een schenking hoeft niet groot te zijn: de SVOM is zeer dankbaar voor elke donatie die we mogen ontvangen. De SVOM is erkend als Algemeen Beogende Instelling (ANBI), en hoeft daarom geen erfbelasting te betalen. Uw schenking wordt geheeld besteed aan het doel wat u voor ogen heeft.

Stappenplan
Meer...

We zijn u dankbaar

Mocht u besluiten om een deel van uw nalatenschap te schenken aan de Stichting Vrienden Oude Muziek, dan is dat een prachtige en hartverwarmende manier om het Seizoen en Festival Oude Muziek te steunen. Met deze schenking zorgt u ervoor dat oude muziek levend erfgoed blijft, en dat we jaarlijks meer dan 80.000 mensen blij kunnen maken met de mooiste oude muziek. De beste manier om de oude muziek een toekomst te garanderen.  

Als u erover nadenkt de SVOM op te nemen in uw testament, dan komen we graag met u in contact. We kunnen u helpen bij het opstellen van uw nalatenschap, of u koppelen aan onze notaris (Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V). Maar hoe u het ook wil inrichten: we zijn u dankbaar.

Meer informatie over legaten en nalaten is – vrijblijvend – op te vragen via w.dejong@oudemuziek.nl.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!