Fringe 2018

FRINGE 2018

De Fringe is onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht 2018. Dit jaar vindt het grootste oudemuziekfestival ter wereld plaats van 24 augustus tot en met 2 september. 

De Fringe is een springplank voor jong talent. Het geeft getalenteerde musici de kans zich op enkele van de mooiste concertlocaties in de historische binnenstad van Utrecht te presenteren aan een groot publiek. Alle deelnemende ensembles krijgen ook het aanbod feedback van professionals te ontvangen.

Uit de selectie van het Festival Oude Muziek Utrecht wordt ook een aantal ensembles geselecteerd om op te treden in het MAfestival Brugge (3-12 augustus 2018).

De aanmelding voor de Fringe is gesloten. Het programma wordt medio augustus bekendgemaakt.

Fringeconcerten zijn gratis toegankelijk. Voor een aantal concerten is het vanwege de beperkte capaciteit van de locatie noodzakelijk vooraf gratis kaarten af te halen bij de Festivalkassa. Dit kan vanaf 9.00 uur op de dag van het concert zelf. Maximaal twee kaarten per persoon per concert.

 

 

De Fringe is een jaarlijks onderdeel van het Festival Oude Muziek met een dagelijks aanbod van gratis toegankelijke concerten door jonge, bijna afgestudeerde of beginnend professionele musici. Een aantal daarvan is speciaal geselecteerd onder de noemer Fabulous Fringe. De concerten vinden plaats op historische locaties verspreid over de binnenstad van Utrecht en duren circa 45 minuten.