Vlissingen, Sint-Jacobskerk

Concert Seizoen Oude Muziek 2023/2024
za 20 apr 2024 / 20.00 - Música Temprana / Adrían Rodríguez van der Spoel

Adres
Oude Markt 2

4381 ES Vlissingen

Kaartverkoop in Vlissingen:
MuziekPodium Zeeland
Branderijstraat 3
4381 HK Vlissingen
www.muziekpodiumzeeland.nl
info@muziekpodiumzeeland.nl
T 0118 623650

 

i.s.m. MuziekPodium Zeeland

De Grote of Sint-Jacobskerk is de hoofdkerk van Vlissingen. Het gebouw staat op de Oude Markt; rondom lopen de straten Achter de Kerk, Branderijstraat en Lepelstraat. De oorspronkelijk rooms-katholieke kerk behoort sinds 1572 tot de Nederlands Hervormde Gemeente.

De kerk is een combinatie van een pseudobasiliek en een hallenkerk: de zijbeuken zijn bijna even breed als het middenschip, de drie beuken hebben elk een eigen gewelf en het middenschip steekt boven de zijbeuken uit hoewel een lichtbeuk ontbreekt.

Praktische informatie

  • Per auto:
    Komend uit de richting Bergen-op-Zoom Goes over de A58:
    Wanneer u Vlissingen nadert bij Oost-Souburg gaat u bij de eerste verkeerslichten rechtdoor. U gaat over de spoorwegovergang en de Sloebrug over het Kanaal door Walcheren, u blijft rechtdoor aanhouden tot u weer bij verkeerslichten komt. Daar slaat u linksaf en volgt u de route naar het Centrum via de Koudekerkseweg en rechtdoor via de Spuikomweg naar de Spuistraat. Het is niet mogelijk om vlak voor de kerk te parkeren; diverse parkeerplaatsen zijn in de directe omgeving van de kerk aanwezig, o.a. de parkeergarage FONTEYNE in de Spuistraat.

  • Openbaar vervoer:
    Vanaf station Vlissingen is het een klein halfuur lopen naar de Sint Jacobskerk. (Een prachtige wandelroute over de zeesluizen en verder langs de Westerschelde naar de binnenstad.)
    Stadsbus Connexxion lijn 56 naar halte centrum – Betje Wolffplein – waarna u door het winkelcentrum (voetgangersgebied) de vierde straat naar rechts inslaat, de Vrouwestraat. Op het einde daarvan ziet u de kerk voor u.

 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!