Jacobikerk

Sint Jacobsstraat 171
3511 BP Utrecht
www.jacobikerk.nl
info@jacobikerk.nl
T +31 (0)30 231 7862

  

De Jacobikerk is een kerk in de Nederlandse stad Utrecht. Zij was oorspronkelijk een van de vier middeleeuwse parochiekerken van de stad (de andere waren de Buurkerk, de Nicolaïkerk en de Geertekerk) en is sinds de Hervorming in gebruik bij de Nederlandse Hervormde Kerk, thans de Protestantse Kerk in Nederland. In de 15de eeuw woonde Alyt Ponciaens ruim 30 jaar als kluizenares binnen de muren van de kerk. De kluis waarin zij woonde bestaat nog.

Praktische informatie

  • Openbaar vervoer: 
    De Jacobikerk ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van Utrecht CS. Neem vanuit de stationshal de uitgang richting Smakkelaarsveld, loop langs het Smakkelaarsveld richting centrum. Ga de brug over naar het Vredenburg en sla na ongeveer 200 meter linksaf naar de St Jacobsstraat. U vindt de Jacobikerk na ongeveer 200 meter aan uw rechterhand. 

  • Per auto:
    De dichtbijzijnste parkeergarage is Q-Park La Vie, St Jacobsstraat 1, 3511 BR Utrecht. Deze parkeergarage is op ongeveer 1 minuut lopen van de Jacobikerk.
Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!