Domtoren

Domtoren
Domplein 21
www.domtoren.nl
infodomtoren@utrechtmarketing.nl
T +31 (0)30 236 00 10

niet rolstoeltoegankelijk, geen ringleiding aanwezig (maar een gebarentolk mag kosteloos mee)

Flora's Hof
Servetstraat tussen 5 en 7
3512 JG Utrecht
www.florashof.nl
info@florashof.nl
T 06 52022306

De Dom van Utrecht (Historisch Sint-Maartenskathedraal) is een markante gotische kerk in het midden van de Nederlandse stad Utrecht. De kerk werd vanaf 1254 gebouwd als voortzetting van de romaanse kathedraal van het rooms-katholieke bisdom Utrecht en was gewijd aan Sint-Maarten. Sinds 1580 is de kerk protestants. De 112,32 meter hoge Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland en het hoogste gebouw van Utrecht.

In Flora’s Hof, achter boekhandel Steven Sterk en bijna onder de Domtoren, bevindt zich een vergeten stukje historie.
Hier stond ooit het Bisschoppelijk Paleis. Later vestigde de beroemde tuinarchitectenfamilie Van Lunteren zich hier en
werd Flora’s Hof een kwekerij. De prachtige toegangspoort is nu weer de toegang tot een mooie groene oase in een stenige binnenstad.

Praktische informatie

  • Openbaar vervoer: 
    Bushalte Janskerkhof, vanaf het CS te bereiken met lijnen 4,8,50 en 73. Vanaf het Janskerkhof is het nog 5 minuten lopen via de Korte Jansstraat, Domstraat en het Domplein. U kunt ook in ongeveer 10 minuten lopen vanaf CS, deze route loopt via de Mariaplaats, Zadelstraat en de Servetstraat waarna u uitkomt op het Domplein.

  • Per auto:
    Het Domplein is niet toegankelijk voor auto’s. De dichtbijzijnste parkeergarage is Parkeergarage Springweg, deze is op ongeveer 3 minuten lopen van het Domplein. U bereikt het Domplein via de Strosteeg, de Oude Gracht (steek bij de Gaardbrug de gracht over) en de Wed.

  • Parkeermogelijkheid:
    Parkeergarage Springweg: Strosteeg 83, 3510 VK Utrecht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!