Lelystad, Agora Theater / Kleine Zaal

Concerten Seizoen Oude Muziek 2023/2024
zo 5 nov 2023 / 15.00 - Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam
di 27 feb 2024 / 20.30 - The Spirit of Gambo

Concerten Tournees 2024/2025
zo 17 nov 2024 / 15.00 - Castello Consort
za 3 mei 2024 / 20.30 - Théotime Langlois de Swarte & Justin Taylor

Met een abonnement geniet u extra voordelig van de mooiste oude muziek!

Adres

Agorabaan 12

8224 JS Lelystad
W www.agora-lelystad.nl
E kassa@agora-lelystad.nl
0320 239 230

  

onderdeel van de serie Nieuw Land / Oude Muziek
i.s.m. Agora Theater
en dank aan de Provincie Flevoland


In het vernieuwde stadshart van Lelystad neemt het nieuwe Agoratheater een bijzondere plek in. Het gebouw, ontworpen door Ben van Berkel van UNstudio (ook bekend van de Erasmusbrug in Rotterdam) is namelijk knaloranje. De constructie is ontworpen door Pieters Bouwtechniek. Voor het gebouw zal een plein van de hand van Adriaan Geuze komen, dat verlicht gaat worden door honderden kleine spots.

Voorheen lag op de huidige locatie ook al een theater met dezelfde naam. Dit bleek echter niet meer te voldoen aan de huidige eisen en het gemeentebestuur stond voor de keuze: opknappen of nieuwbouw. Nieuwbouw bleek de voordelige keuze en in het kader van de vernieuwing van het stadshart kwam dit ook goed uit. De supervisor van deze vernieuwing, Adriaan Geuze van West8, haalde de bekende architect Ben van Berkel binnen. Deze had te maken met een beperkt budget van 20 miljoen euro, maar hij kreeg het voor elkaar om met deze beperking een spraakmakend gebouw neer te zetten.

Algemene informatie

 • Per auto:
  Vanuit richting Almere / Harderwijk:
  Vanaf de A6 uit richting Almere 1e afslag Lelystad (afslag 10). Onderaan de afrit (bij de stoplichten) rechtsaf (Larserdreef). (Ook vanuit de richting Harderwijk nadert u Lelystad via stoplichten; u gaat rechtdoor (Larserdreef)). Rechtdoor tot de rotonde, hier rechtsaf richting centrum (Zuigerplasdreef). Rechtdoor (ook bij de rotonde) en met de weg mee naar rechts en dan drie kwart links op de rotonde. Volgende rotonde drie kwart links. Dan in de bocht naar rechts LINKS af slaan. Tegen over het Apollo hotel vindt u de ingang van de parkeergarage Agoradek. 
  Let op: u dient hier vooraf een parkeerkaartje te kopen. 

  Vanuit richting Emmeloord:
  Vanaf de A6 2e afslag Lelystad. Onderaan de afrit (bij de stoplichten) linksaf (Larserdreef). Daarna volgt u de route verder zoals bovenstaand is beschreven, vanaf punt 4. Vanuit richting Enkhuizen Na de sluizen op de Markerwaarddijk neemt u op de rotonde, de 2e afslag richting Centrum. Bij de rotonde driekwart links (Houtribdreef). Bij de volgende rotonde rechtdoor (Houtribdreef). Bij de rotonde rechtdoor. Bij de volgende rotonde, een kwart rechts (Zuigerplasdreef). Bij de rotonde een kwart rechts. Dan in de bocht naar rechts LINKS af slaan. Tegen over het Apollo hotel vindt u de ingang van de parkeer garage. 

 • Parkeren:
  U kunt parkeren op het Agoradek bij ons theater of in Parkeergarage De Waag nabij ons theater. Het is betaald parkeren op: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 18.00 uur en op donderdagavond (koopavond) tot 21.00 uur. Het Agoradek maakt gebruik van parkeerkaartjes. Bij Parkeergarage De Waag betaalt u achteraf. Looproute van Parkeergarage De Waag naar Agora U verlaat de parkeergarage via de uitgang van de Waagpassage (bij de Jumbo supermarkt). U loopt linksaf richting de winkelstraat. U komt bij een plein. Dit plein steekt u over, richting het grote oranje gebouw (de achterzijde van het theater). U loopt naar de voorzijde van het gebouw, daar vindt u de ingang van Agora.

 • Openbaar vervoer:
  U verlaat het Station Lelystad Centrum aan de voorzijde, bij de bushaltes. U loopt rechtdoor richting de Kroonpassage en gaat daarvoor linksaf, winkelstraat de Promesse in. Deze winkelstraat loopt u uit totdat u op een plein komt. Dit plein steekt u over, richting het grote oranje gebouw. U loopt naar de andere kant van het gebouw, daar vindt u de ingang van Agora. 

Kaartverkoop

Sinds maart 2021 biedt Agora geen kaartverkoop meer in het theater zelf. Koop uw kaarten voor voorstellingen in Agora daarom online of telefonisch.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!