Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ / Kleine Zaal

Concerten Seizoen Oude Muziek 2023/2024
za 17 feb 2024 / 10.30 - Franse barok scratch
za 17 feb 2024 / 18.00 - Lezing Xavier Vandamme

Adres
Piet Heinkade 1

1019 BR Amsterdam
www.muziekgebouw.nl
E kassa@muziekgebouw.nl
020 788 20 00

  

i.s.m. Muziekgebouw aan 't IJ

Het Muziekgebouw aan ’t IJ opende zijn deuren in 2005 en heeft een optimaal geoutilleerde concertzaal met 725 zitplaatsen. De concertzaal is een van de modernste ter wereld. De nieuwste inzichten en technische ontwikkelingen wat betreft akoestiek, flexibiliteit, inrichting en klimaatbeheersing zijn toegepast in het ontwerp. De nagalmtijd van de zaal kan d.m.v. een beweegbaar plafond zo worden ingesteld dat elk muziekgenre goed tot zijn recht komt.

Door de beweegbare vloer en de eenvoudig te verplaatsen stoelen zijn diverse zaalopstellingen mogelijk. Ook kunnen de wanden rond het podium worden verplaatst, waardoor het podium ruimte biedt voor zowel intieme kamermuziek als een groot orkest. Op de begane grond bevindt zich Star Ferry, een openbaar café-restaurant met terras. 

Praktische informatie:

 • Openbaar vervoer:
  Tram 26, halte Muziekgebouw.
  Muziekgebouw aan 't IJ ligt op ruim 10 minuten lopen vanaf Centraal Station.  U verlaat het station via uitgang Noord (richting het IJ). Buiten rechtsaf de waterkant volgen. Bij de stoplichten (na 300 m.) rechtdoor, de grote weg omhoog volgen. Links ziet u Muziekgebouw aan 't IJ liggen.
  Onder Muziekgebouw aan 't IJ bevindt zich een fietsenstalling (gratis, 24 uur per dag geopend). U bereikt de stalling via een rolband rechts voor de hoofdingang. Vanuit de fietsenstalling kunt u binnendoor naar de entreehal/kassa van Muziekgebouw aan 't IJ.

 • Per auto:
  Vanaf de Oostelijke ringweg A10, afslag S114 richting Centrum, via de Piet Hein tunnel.
  Vanuit Haarlem, volg de S102.

 • Parkeren:
  Pal onder het Muziekgebouw kunt u parkeren in Parkeergarage Piet Hein. Vanuit de parkeergarage is onze Entreehal bereikbaar via lift of trap. Concertbezoekers van het Muziekgebouw kunnen gebruikmaken van een gunstige parkeerregeling: 4 uur parkeren voor € 10. Voor meer informatie zie: http://www.muziekgebouw.nl/muziekgebouw/

 • Toegankelijkheid:
  Mindervaliden raden wij aan om niet de steile loopbrug te nemen, maar om het Muziekgebouw binnen te gaan via de hoofdingang beneden aan de kade. De hoofdingang bereikt u door 75 meter naar rechts van de brug de weg naar beneden te volgen, om het haventje heen, langs het Mövenpick Hotel.
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!