Almere, Goede Rede

Concerten Seizoen Oude Muziek 2023/2024
za 23 dec 2023 / 20.00 - The Choir of Clare College, Cambridge

Adres
Kerkgracht 60

1354 AM Almere
W: www.goederedeconcerten.nl
E: info@goederedenconcerten.nl
T: 06 801 40 467

 

met dank aan de Provincie Flevoland

Praktische informatie

 • Per auto:
  Neem A6 afslag 4, Almere-Haven, en volg borden Centrum-Oost.

 • Openbaar vervoer:
  buslijnen 1, 327 en 328
  halte Centrum Almere Haven

 • Parkeren:
  Er zijn diverse mogelijkheden voor gratis parkeren rondom en in de buurt van Goede Rede, waaronder de Sluisgarage (op ca 200 m) en het grote parkeerterrein aan de Schoolstraat.

  In de directe nabijheid van Goede Rede zijn diverse invalidenparkeerplaatsen.


Over Goede Rede

In Almere werken de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente samen in een Federatie. Samen met deze Federatie hebben rooms-katholieke christenen 'Goede Rede' gebouwd. De naam Goede Rede komt uit Handelingen 27,8.

De apostel Paulus is in Handelingen 27 op een schip dat naar Italië vaart. De wind is niet gunstig, ze varen onder Kreta langs en komen aan bij een plaats met de naam 'Goede Rede'. Een goede plek om rust te vinden na de storm.

Het ontwerp van Goede Rede is van architect Steen van het bureau Steen en Tuynhof in Leeuwarden. Hoofdaannemer was de firma Jurriens uit Utrecht. Het gebouw is multifunctioneel van opzet. De ruimten worden gebruikt voor vergaderingen, clubs, bruiloften, recepties, uitvoeringen en concerten.

De rijksdienst voor de IJsselmeerpolders wilde graag bij de kerk een toren bouwen als een oriëntatiepunt in de toekomstig kern Haven van het Almere gebied. De Rijksdienst heeft deze toren volledig gefinancierd. De toren is 35 meter hoog. De beide punten van het kerkdak zijn 21 en 14 meter hoog. De toren vormt dus de optelsom: 35 meter.

 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!