Model.HeaderVisualTitle

Orkest van de Achttiende Eeuw

Haydns Zeven laatste woorden

Bestel tickets
Locatie:
Utrecht, TivoliVredenburg / Grote Zaal
Prijs € 10,00 - € 28,00
Favoriet Voorverkoop Vriend € 100+

Orkest van de Achttiende Eeuw & Arthur Japin

Het was het werk waarvan hij zelf het meest hield en het allerlaatste wat hij ooit dirigeerde: Franz Joseph Haydn plantte met Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze - een opdracht van de Andalusische havenstad Cádiz - een mijlpaal neer in zijn oeuvre.  

Voor een ongehoorde versie van deze zeer intimistische klassieker krijgt het Orkest van de Achttiende Eeuw het gezelschap van auteur Arthur Japin, die voordraagt uit eigen werk: een verhaal over een joods meisje ten tijde van de (re)conquista.

Programma

  • Franz Joseph Haydn

    Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze

    Programma onder voorbehoud 

    1732-1809

Musici

  • Arthur Japin verteller
  • Orkest van de Achttiende Eeuw

Over de uitvoerenden

Het ruim vijftigkoppige Orkest van de Achttiende Eeuw werd in 1981 door Frans Brüggen opgericht. De musici, individueel bekend als specialisten op het gebied van de achttiende en vroeg negentiende-eeuwse muziek, spelen op authentieke instrumenten of kopieën. Na het overlijden van Frans Brüggen in 2014 besloten de orkestleden om de traditie van zeven tournees per jaar te continueren met gasten en gastdirigenten. 
 
Arthur Japin omschrijven als bekende Utrechter doet hem te weinig eer aan, want ook ver buiten de stad geniet hij bekendheid. De auteur brak door bij een groot publiek met zijn roman De zwarte met het witte hart, dat wereldwijd vertaald werd en pas gepubliceerd werd na tien jaar onderzoek verspreid over 3 continenten. Naast zijn publicaties slaat hij af en toe een ander pad in: zo presenteerde hij de Nederlandse versie van het Britse tv-programma QI, bewerkte hij zijn boeken voor theater, schreef hij liedteksten en speelde hij in de televisieserie Flodder.

Word Vriend

En bestel kaarten met korting

Word Vriend

Normaal € 28,00
Vriend
€ 25,00
Ambassador € 25,00
Jong
€ 10,00
Upas / Stadspas Nieuwegein
€ 10,00

(excl. transactiekosten)