SEIZOEN OUDE MUZIEK

van de makers van het Festival oude Muziek

Met trots presenteren we het nieuwe Seizoen Oude Muziek 2019/2020. Dit nieuwe seizoen is divers en kleurrijk: van het gesluierde leven van middeleeuwse nonnen, via de schitterende lamentaties van Morales tot een uniek dansprogramma op de solofantasieën van Telemann. Ook dit seizoen klinkt muziek van de middeleeuwen tot barok op de mooiste locaties in Nederland en Vlaanderen.

We organiseren de tweede editie van het minifestival Klavieren in Zutphen in samenwerking met het Geelvinck Muziek Museum en zijn schitterende collectie historische piano’s. Grote namen en jong talent brengen – op orgel, pianoforte, beiaard en meer – hulde aan Johannes Brahms.

Ook de complete concertdag rond een grootheid uit de barok krijgt een nieuwe editie, niet alleen in Utrecht en Amsterdam maar ook in Groningen. De held van de dag: Claudio Monteverdi, wiens muziek balanceert tussen het hoogtepunt van de renaissance en de dageraad van de barok. Virtuoze theorbemuziek, intense madrigalen en een vesper als bekroning: de MonteverdiDag helpt u de winter door.

In het Seizoen 2019/2020 geniet u voordelig van oude muziek. Als u kaarten bestelt voor minimaal vier concerten, krijgt u 15% korting. De locatie-abonnementen zijn zelfs extra voordelig. Informatie over de kaartverkoop vindt u hier. Tot ziens bij onze concerten!