Kaartverkoop

Vraag en antwoord over uw bezoek aan het Festival Oude Muziek Utrecht 2021

Wij zijn erg blij dat het Festival Oude Muziek Utrecht 2021 door kan gaan.

Meteen naar:
Veelgestelde vragen kaartverkoop algemeen
Veelgestelde vragen kaartverkoop Vrienden
Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 3 augustus, 16:00 uur.

Onze kaartverkoop in vier punten:

1. Wij verkopen 100% van de reguliere capaciteit.

2. Wij verkopen concerten op de volgende locaties geplaceerd: TivoliVredenburg, Geertekerk, Jacobikerk, Willibrordkerk, Pieterskerk en DUMS (De Utrechtse Muziek School). Voor overige locaties verkopen we ongeplaceerde kaarten. Afhankelijk van de locatie van het concert ontvangt u ongeplaceerde kaarten, kaarten met een vakaanduiding of kaarten met een toegewezen vaste plaats.

3. Na betaling ontvangt u alleen een bevestiging van uw bestelling. Uw kaarten ontvangt u op een later moment, met - indien van toepassing - uw rij- en stoelnummer.

4. Als wij onverhoopt een concert moeten annuleren, dan kunt u altijd uw geld terugkrijgen. Kaartkopers worden hier per mail van op de hoogte gebracht. Ook als u vanwege corona zelf niet kunt komen, annuleert u kosteloos.

 

ALGEMEEN

Hoe kom ik aan kaarten?
Concertkaarten koopt u eenvoudig oudemuziek.nl. Via het festivalschema kiest u de concerten waar u kaarten voor wilt kopen. U kunt zich voorbereiden op de kaartverkoop door het stappenplan te lezen of op die pagina de instructievideo te bekijken. Vanaf 1 juli kunt u ook telefonisch kaarten bestellen via 030 232 90 10 (ma t/m vr van 10.00 – 16.00 uur).

Wat verandert er aan de kaartverkoop door de coronamaatregelen?
Wij verkopen concerten op de volgende locaties geplaceerd: TivoliVredenburg, Geertekerk, Jacobikerk, Willibrordkerk, Pieterskerk en DUMS (De Utrechtse Muziek School). Voor overige locaties verkopen we ongeplaceerde kaarten. Na betaling ontvangt u alleen een bevestiging van uw bestelling. Uw kaarten ontvangt u op een later moment (uiterlijk in de week voorafgaand aan het festival), met - indien van toepassing - uw rij- en stoelnummer.

Ik heb een optiekaart. Wat gebeurt daar mee, nu de maatregelen worden versoepeld?
Wij zetten alle optiekaarten om in geldige toegangsbewijzen. U krijgt hierover binnenkort via e-mail van ons bericht.

Tot wanneer kan ik kaarten kopen?
U kunt online tot aan de start van het concert kaarten kopen zolang de voorraad strekt. Indien het concert niet is uitverkocht, kunt u op de concertlocatie vanaf een half uur voor aanvang nog kaarten kopen. U kunt daar alleen contactloos of met pin betalen. In het festivalschema en de concertagenda kunt u zien of een concert uitverkocht is of niet. Zorgt u er wel voor dat u op tijd bent, want na aanvang kunnen wij niemand meer toelaten.

Ik heb alleen een orderbevestiging ontvangen. Wanneer krijg ik mijn tickets?
U ontvangt uw tickets uiterlijk in de week voorafgaand aan het festival. Afhankelijk van de locatie van het concert ontvangt u ongeplaceerde kaarten, kaarten met een vakaanduiding of kaarten met een toegewezen vaste plaats. 

Kan ik mijn eigen plek kiezen in de zaal?
Voor de volgende locaties kunt u uw eigen plek uitkiezen in de zaal: TivoliVredenburg, Geertekerk, Jacobikerk, Willibrordkerk, Pieterskerk en DUMS (De Utrechtse Muziek School). Voor overige locaties verkopen we ongeplaceerde kaarten. Daarvoor is het helaas niet mogelijk uw eigen plaats te kiezen. Indien u kaarten met een rang koopt, wordt u altijd geplaceerd binnen de door u gekozen rang. Afhankelijk van de locatie van het concert ontvangt u ongeplaceerde kaarten, kaarten met een vakaanduiding of kaarten met een toegewezen vaste plaats.

Mag ik mijn kaarten weggeven?
De kaarten staan op uw naam, maar u mag ze natuurlijk aan iemand anders geven. Omdat wij de tickets pas op een later moment toesturen, is het van belang dat u de toegangsbewijzen doorstuurt naar elke bezoeker voor wie u kaarten heeft gekocht. Daarnaast vragen wij u om de servicemail die we enkele dagen voor aanvang versturen, door te sturen naar elke bezoeker voor wie u kaarten heeft gekocht.

Wat moet ik doen als ik denk dat er iets niet goed is gegaan met mijn bestelling?
Als u denkt dat er iets niet goed is gegaan met uw bestelling, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dat kan via kaartverkoop@oudemuziek.nl of telefonisch 030 232 90 10 (ma t/m vr van 10.00 – 16.00 uur). Wij helpen u graag.

Rekenen jullie ook transactiekosten?
Per bestelling betaalt u € 2 transactiekosten voor e-tickets en € 4,50 als u uw kaarten laat opsturen.

Ik zit in een rolstoel en krijg begeleiding. Kan mijn begeleider wel bij mij plaatsnemen?
Wij proberen zoveel mogelijk met uw wensen rekening te houden, maar kunnen dit niet altijd garanderen. Neemt u hierover contact op met ons via kaartverkoop@oudemuziek.nl of telefonisch: 030 232 90 10 (ma t/m vr van 10.00 – 16.00 uur).

Ik wil graag naar een gratis activiteit (een Fringeconcert, de tentoonstelling Let’s act, What’s new?, de Let’s talkshow of het Internationaal Van Wassenaer Concours). Moet ik daarvoor ook kaarten hebben?
Voor de tentoonstelling heeft u geen kaarten nodig, alleen een coronatoegangsbewijs. Voor alle andere gratis activiteiten (Fringeconcerten, What's new?, Let's talkshow en het Internationaal Van Wassenaer Concours) heeft u zowel een (gratis) kaartje en coronatoegangsbewijs nodig. U kunt u vanaf vrijdag 13 augustus gratis kaartjes reserveren via de website of telefonisch via 030 232 9010. Voor de Fringeconcerten geldt een maximum van 2 kaarten per persoon per concert.

Wanneer is de Oude Muziek Markt?
De Oude Muziek Markt kan in 2021 helaas geen doorgang vinden. Als een echte ontmoetingsplaats voor veel oudemuziekliefhebbers staat (fysiek) contact tussen mensen en instrumenten centraal. Vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie is de markt uitgesteld naar 2022.

Ik heb kaarten gekocht, maar kan vanwege corona niet naar het concert komen. Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Indien u vanwege corona niet naar het concert kan komen, kunt u misschien iemand anders blij maken met uw toegangsbewijs. Indien u dat niet wilt, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of telefonisch: 030 232 90 10 (ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur). U kunt dan uw aankoopbedrag volledig terugkrijgen, of omzetten in een donatie voor de Stichting Vrienden Oude Muziek. Dit kan tot maximaal twee uur voor aanvang van het concert.

Wat als het concert moet worden geannuleerd vanwege corona?
Als een concert moet worden geannuleerd vanwege corona, kunt u altijd uw aankoopbedrag volledig terugkrijgen. Mocht dat het geval zijn, dan nemen wij hierover contact met u op. Zo koopt u altijd zorgeloos kaarten.

VRIENDEN

Hoe bestel ik kaarten met Vriendenkorting?
U activeert uw Vriendenkorting door per kaart uw unieke Vriendencode in te voeren. Deze is u per e-mail toegestuurd en staat vermeld op uw Vriendenpas. Mocht u uw Vriendencode kwijt zijn, neem dan contact met ons op via vrienden@oudemuziek.nl of telefonisch: 030 232 90 10 (ma t/m vr van 10.00 – 16.00 uur). Zie ook het stappenplan.

Voor hoeveel mensen mag ik kaarten kopen?
Met uw vriendencode heeft u recht op twee kaarten per concert of lezing. In de voorverkoop kunt ook voor andere Vrienden, die ons met hetzelfde bedrag steunen, kaarten kopen. Per 1 juli kunt u kaarten bestellen voor niet-Vrienden voor de reguliere toegangsprijs of het reductietarief voor studenten, CJP-houders en U-pas-houders.

online kaarten kopen - stappenplan
Meer...

Rangen en placering Seizoensconcerten

Wegens het coronavirus worden kaarten voor seizoensconcerten voorlopig ongeplaceerd verkocht. Dat betekent dat het niet mogelijk is om zelf een stoel te kiezen. Een van onze medewerkers zal u of uw huishouden op de concertlocatie een plaats toewijzen. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen van onze medewerkers opvolgt. Wegens de beperkte zaalcapaciteit bent u altijd verzekerd van een goede plaats.


Seizoensabonnementen en korting

Voor locaties met vier of meer concerten zijn speciale locatie-abonnementen beschikbaar. Als u hiervan gebruikmaakt, ontvangt u 15% korting op het reguliere of Vriendentarief. Deze korting geldt ook als u kaarten bestelt voor minstens vier verschillende seizoensconcerten. Let op: als u online bestelt wordt deze korting niet automatisch toegekend; u kunt zelf per concert het kortingstarief selecteren.

Reductie

De korting voor Vrienden geldt voor maximaal twee personen per concert. Studenten en CJP-pashouders kunnen op vertoon van hun studentenkaart of CJP voor de meeste concerten tegen een gereduceerd tarief kaarten bestellen.

Retourneren

We gaan er vanuit dat ondanks het coronavirus al onze concerten doorgang kunnen vinden. Mochten we toch een concert moeten annuleren, dan kunt u altijd uw aankoopbedrag terugkrijgen. 

Wij vragen u niet naar het concert te komen als u of iemand van uw huishouden gezondheidsklachten (hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten) heeft. Stuur in dat geval uiterlijk twee uur voor aanvang van het concert een mail naar kaartverkoop@oudemuziek.nl, dan kunt u uw aankoopbedrag terugkrijgen.

Als u onverhoopt om een andere reden verhinderd bent, kunt u uw kaarten retourneren in ruil voor kaarten voor een ander concert. Een eventueel verschil in prijs wordt dan verrekend. In dit geval geldt dat de ruil uiterlijk een week van tevoren moet worden aangevraagd. Neem contact op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 9010  (ma-vr, tussen 10.00-16.00 uur).

Concertagenda
Meer...

Rolstoelplaatsen

Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen, kunt u alleen telefonisch of schriftelijk uw kaarten bestellen. Kijk voor informatie over de toegankelijkheid van elke concertlocatie op de betreffende locatiepagina.

Praktische informatie mindervaliden

Helaas is een aantal van de concertlocaties minder goed toegankelijk voor mindervaliden. In de brochure en op de locatiepagina's staat aan de hand van de volgende pictogrammen per locatie aangegeven of deze rolstoeltoegankelijk is, of er parkeerplaatsen voor mindervaliden in de nabije omgeving zijn en of er een ringleiding is ter ondersteuning van slechthorenden:

  locatie is rolstoeltoegankelijk
  parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig
  ringleiding aanwezig


Voorwaarden

Bewaar de kaarten zorgvuldig. Neem direct contact op als uw kaarten zijn zoekgeraakt of als u ze niet tijdig heeft ontvangen. De kaartverkoopafdeling is bereikbaar via kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 9010 (ma-vr, tussen 10.00-16.00 uur)Eenmaal uitgegeven kaarten kunnen niet worden teruggenomen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het Festival en Seizoen Oude Muziek? Schrijf u dan in voor onze maandelijke nieuwsbrief, of volg ons via FacebookTwitter of Instagram.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht