Model.HeaderVisualTitle

Vox Luminis

Morales’ Requiem

Bestel kaarten
Locatie:
Utrecht, TivoliVredenburg / Grote Zaal
Prijs € 10,00 - € 44,00
Favoriet Bestellen

Vox Luminis

We hijsen hem maar wat graag op een voetstuk tijdens deze festivaleditie: Cristóbal de Morales, de keizer van de Iberische polyfonie. Geboren in Sevilla rond 1500, ging hij de geschiedenis in met muziek die het glorierijke Frans-Vlaamse contrapunt paart aan elementen uit Spaanse traditionele repertoires.

Met het Officium Defunctorum en de vijfstemmige Missa Pro Defunctis plantte Morales mijlpalen in het genre van de begrafenismuziek. Overal in Europa zijn uitgaven en kopieën te vinden en zelfs de Nieuwe Wereld volgde de Morales-trend: zijn dodenmis zou in 1599 de herdenkingsceremonies voor keizer Karel V in Mexico hebben opgeluisterd. Dit majestueuze tweeluik is de genereuze traktatie van kersverse twentysomething Vox Luminis!

Lees meer

Programma

 • Cristóbal de Morales

  Officium defunctorum
  Missa pro defunctis a 5

  Programma onder voorbehoud 

  ca. 1500-1553

Musici

 • Vox Luminis
 • Lionel Meunier artistieke leiding

Met introductie

Met nagesprek

Over de uitvoerenden

Vox Luminis is een solistenensemble dat in 2004 door Lionel Meunier werd opgericht aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het ensemble legt zich toe op vocale muziek uit de zestiende tot en met de achttiende eeuw, en werkt ook samen met instrumentalisten. Vox Luminis heeft inmiddels dertien cd’s gerealiseerd, waaronder een opname van Schütz’ Musikalische Exequien, en een cd getiteld English Royal Funeral Music, waarop muziek van onder anderen Purcell te horen is. Tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2015 was het ensemble artist in residence.

Normaal € 44,00
Vriend € 39,00
Ambassador € 39,00
Jong € 10,00
Upas / Stadspas Nieuwegein € 10,00

(excl. transactiekosten)