Over ons

Jaarlijks organiseren we het Festival Oude Muziek Utrecht, de Festival Oude Muziek Tournees en de livestreams via Early Music Television (EMTV).

Blijf op de hoogte

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden

Festival Oude Muziek Utrecht

Het Festival Oude Muziek Utrecht is het grootste festival in zijn soort ter wereld. Eind augustus is de Utrechtse binnenstad tien dagen lang het centrum van de internationale oudemuzieksector. In meer dan 250 concerten en evenementen presenteert het Festival Oude Muziek Utrecht sinds de eerste editie in 1982 repertoire uit middeleeuwen, renaissance en barok, aan een spectaculair groeiend publiek van inmiddels meer dan 70.000 bezoekers. De internationale wereldtop staat tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht broederlijk naast jong talent, dat onder meer aan bod komt en wordt begeleid tijdens een reeks van 70 fringeconcerten. Het Internationaal Van Wassenaer Concours maakt sinds 2014 onderdeel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Festival Oude Muziek Tournees

De Festival Oude Muziek Tournees bieden dezelfde combinatie van gevestigde carrières en jonge professionals, alleen is de formule radicaal anders. Waar het festival staat voor concentratie door de eenheid van plaats en tijd, beschrijven de tournees precies de omgekeerde beweging: met de Festival Oude Muziek Tournees trekken we het land in, het hele concertseizoen door. Zo bedienen we sinds 1986 een groot publiek van oudemuziekliefhebbers.

Early Music Television

Sinds 2022 beschikt het Festival Oude Muziek Utrecht ook over een streamingsdienst: Early Music Television, of wel EMTV. EMTV is het Netflix van de oude muziek; een online streamingsdienst waar kijkers zich doorlopend op abonneren. Daarnaast is een deel van het aanbod als pay-per-concert beschikbaar. EMTV is hét internationale platform voor oude muziek, met unieke content van een hoogstaand niveau voor wereldwijd publiek.

Tijdschrift Oude Muziek

Het Tijdschrift Oude Muziek (TOM) tot slot is in Nederland de enige gespecialiseerde publicatie op het gebied van oude muziek. Onze Vrienden ontvangen TOM vier keer per jaar.

Contactgegevens

Contactgegevens Stichting Organisatie Oude Muziek en Stichting Vrienden Oude Muziek
Plompetorengracht 4
3512 CC Utrecht
Telefoon: 030 232 90 00 (ma-vr, 10.00-16.00)
E-mail: info@oudemuziek.nl

De Stichting Organisatie Oude Muziek is een culturele ANBI. Dit betekent dat u met belastingvoordeel kunt schenken. Op onze ANBI-pagina vindt u onder meer onze beleidsplannen, een overzicht van de leden van de Raad van Toezicht en financiële verantwoordingen.