Model.HeaderVisualTitle

Mara Winter, Khouri, Kenney, Kang & De Asís

Tafsil

Bestel kaarten
Locatie:
Utrecht, Tivolivredenburg / Cloud Nine
Prijs € 10,00 - € 28,00
Favoriet Bestellen

Mara Winter, Khouri, Kenney, Kang & De Asís

In onze herinnering is het soms eindeloos tasten naar de spookgedaanten van plaatsen, mensen, woorden en klanken. Voor deze voorstelling ging een vijfkoppig combo van zangers, instrumentalisten en componisten op zoek naar toekomstdromen tussen Al- Andalus en vandaag. Melodieën van Occitaanse troubadours versmelten met Arabische maqam tot een eigentijdse invulling van fin’amors: de liefdesessentie, die zich niet door tijd, ruimte of rampen beteugelen laat. 

Programma

  • Tafsil

    Een concert rondom het gedicht ‘Holagu returns to Baghdad’ van Raphaël Amahl Khouri.

    Programma onder voorbehoud 

Musici

  • Raphaël Amahl Khouri stem, poëzie
  • Jessika Kenney stem
  • Mara Winter traverso's
  • Eyvind Kang viola d'amore
  • Clara de Asís geluidsontwerp

Over de uitvoerenden

Mara Winter is een musicus, componist en fotografe die graag de oneindige verbindingen tussen het heden en verleden onderzoekt. Haar muzikale reis mengt haar persoonlijke interesse in muziekfilosofie met een diepe toewijding aan het bespelen van historische fluiten. Mara onderzoekt microtonale stemtechnieken om daarmee 16de-eeuwse muziek beter te kunnen begrijpen en nuanceren.

Raphaël Amahl Khouri is een queer transgender Arabisch-Duitse documentaire-schrijver en theatermaker, woonachtend in zowel Caïro als Berlijn. Kouhri schreef verschillende toneelstukken en is o.a. onderdeel van Climate Change Theater Action. Diens toneelstuk Oh, How We Loved Our Tuna! werd internationaal gelezen als onderdeel van dit initiatief.

Jessika Kenney is een zangeres, componist en docent. Ze studeerde sindhenan met vele grote Javaanse gamelanmusici binnen en buiten Indonesië, en bestudeerde ook Perzische radifs sinds 2004.

Eyvind Kang is een componist, violist en dirigent die vele albums uitbracht op labels zoals Tzadik, Ipecac, Abduction en Ideologic Organ. Daarnaast werkte hij bij honderden opnamen als instrumentalist en arrangeur.

Clara de Asís is een componist en artiest die de verbanden tussen akoestiek, ruimtelijkheid en auditieve perceptie onderzoekt op het gebied van elektronische en experimentele muziek. Ze gebruikt geluid als middel om socio-culturele constructies bloot te leggen en gebruikt daarvoor verschillende materialen, zoals gevonden objecten en traditionele instrumenten.

Word Vriend

En bestel kaarten met korting

Word Vriend

Normaal € 28,00
Vriend
€ 25,00
Ambassador € 25,00
Jong
€ 10,00
Upas / Stadspas Nieuwegein
€ 10,00

(excl. transactiekosten)