Aysha Wills, Lucía Caihuela & Artem Belogurov

De grote kleinkunst van Britse songbooks

Live opgenomen op 1 september 2023 in TivoliVredenburg, Hertz, Utrecht

BESCHIKBAAR VANAF 1 MAART 2024

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

Liederen van Britse kleinmeesters zijn vaak over het hoofd gezien. Misschien komt dat door hun beknoptheid. Aysha Wills, Artem Belogurov en Lucía Caihuela zijn ervan overtuigd dat er, tussen volksdeuntje en ambitieuze aria in, een enorm repertoire aan prachtige muziek te ontdekken valt. Hun selectie songs uit British Musical Miscellany en de Caledonian Pocket Companion geldt als bewijsstuk.

Musici

Lucía Caihuela mezzosopraan
Aysha Wills fluit
Artem Belogurov klavecimbel

over de uitvoerenden

Aysha Wills emigreerde in 2011 naar Nederland voor een studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het afronden van de majors historische fluiten en moderne fluit behaalde ze de master Flute in Historical Perspective. Ze is een van de oprichters van het oudemuziekensemble Postscript. Haar debuut-cd als solist, een opname van de fluitsonates van Johann Sebastian Bach, verscheen in 2022.

Of het nu gaat om de moderne concertvleugel, klavecimbel, het clavichord of verschillende soorten historische piano’s: Artem Belogurov voelt zich erop thuis. Hij werd geboren in Letland, groeide op in Oekraïne en woont sinds 2014 in Amsterdam. Hij is actief als solist, met zijn duopartner de celliste Octavie Dostaler-Lalonde en als lid van het ensemble Postscript. In Nederland trad hij op in onder andere het Festival Oude Muziek Utrecht en Wonderfeel Festival. In 2018 was hij een van de oprichters van MouseEar, een kleine, nomadische concertorganisatie die op diverse plekken in en buiten Amsterdam concerten organiseert rondom historische klavierinstrumenten.

Na haar studie aan het Conservatorio Arturo Soria in Madrid specialiseerde sopraan Lucía Caihuela zich aan het Conservatorium van Amsterdam in de historische uitvoeringspraktijk. In 2019 studeerde ze cum laude af bij Xenia Meijer. Ze zong onder meer met de Nederlandse Bachvereniging, Collegium 1704, Al Ayre Español, Seconda Pratica en L’Apothéose Ensemble, en werkte met dirigenten Jos van Veldhoven, Václav Luks, Richard Egarr en Philippe Herreweghe. Haar favoriete genres zijn het Italiaanse madrigaal, Spaanse polyfonie, de Franse mélodie en barokopera.

Programma

Pastorale

Henry Carey 1687-1743
A Pastoral

Anoniem
A Pastoral by an Eminent Master

Michael Christian Festing 1705-1752
The Doubtful Shepherd

John Frederick Lampe 1702/3-1751
Spring Wish

Amelia

Henry Carey
Prince of Orange’s Welcome

Maurice Greene 1696-1755
On Princess Amelia

John Frederick Lampe
Farewell Amelia

Muziek

Anoniem
Silent Flute
Ain’ Kind Dearie (for the German flute)

Johann Christoph Pepusch 1667-1752
Beauty and Musick

Liefde

Anoniem
The Amorous Lover

John Stanley 1712-1786
I Feel New Passions Rise

Anoniem
The Lady’s Complaint for the Departure of her Lover

Drinkliederen

Anoniem
A Drinking Song
A Drinking Song
The Merry Baccanalia 

Henry Carey
A Bacchanalian Song

Anoniem
Bacchus Defeated

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!