Aysha Wills, Octavie Dostaler-Lalonde & Artem Belogurov

Fluitsonates van Frederik en Wilhelmina

Live opgenomen op 1 september 2022 in TivoliVredenburg Hertz, Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

Krijgsman en kunstenaar Frederik II ‘de Grote’ van Pruisen kleurde als geen ander het galante tijdsgewricht waar dit festival om draait. De koning was een knap fluitist en componist, en ook zijn zus Wilhelmina had muziek in de vingers. Het Canadese fluittalent Aysha Wills bespeelt tijdens dit concert een kopie van een instrument dat voor Frederik werd vervaardigd door zijn illustere leermeester J.J. Quantz.

Musici

Aysha Wills fluit
Octavie Dostaler-Lalonde cello
Artem Belogurov fortepiano, klavichord 

over de uitvoerenden

Aysha Wills emigreerde in 2011 naar Nederland voor een studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het afronden van de majors historische fluiten en moderne fluit behaalde ze de master ‘Flute in Historical Perspective’. Ze is een van de oprichters van het oudemuziekensemble Postscript. Haar debuut-cd als solist, een opname van de fluitsonates van J.S. Bach, verschijnt deze zomer.

De Canadese celliste Octavie Dostaler-Lalonde treedt zowel solistisch, in kamermuzikaal verband als met grotere ensembles op. In Nederland speelde ze onder meer in het Festival Oude Muziek, het Grachtenfestival en de MuziekHaven. Ze maakt tevens deel uit van het ensemble Postscript, dat vorig jaar tijdens het Festival te horen was. Aan onderzoek hecht ze veel waarde; ze vindt het leuk om nieuwe vondsten in haar eigen musiceerpraktijk toe te passen.

Of het nu gaat om de moderne concertvleugel, klavecimbel, het clavichord of verschillende soorten historische piano’s: Artem Belogurov voelt zich erop thuis. Hij werd geboren in Letland, groeide op in Oekraïne en woont sinds 2014 in Amsterdam. Hij is actief als solist, met zijn duopartner de celliste Octavie Dostaler-Lalonde en als lid van het ensemble Postscript. In Nederland trad hij op in onder andere het Festival Oude Muziek en Wonderfeel Festival. 

Programma

Frederik de Grote 1712-1786
Sonate in C voor fluit en basso continuo, SpiF 40

Grave e sostenuto

Allegro

Presto
 

Sonate in c voor fluit in basso continuo, SpiF 190 
Recitativo

Andante e cantabile

Alla breve
 

Wilhelmina van Pruisen 1709-1758
Sonate in a voor fluit in basso continuo

Affettuoso

Presto

Allegro
 

Frederik de Grote
Sonate in a voor fluit in basso continuo, SpiF 21

Recitative. Adagio

Allegro non molto

Allegro assai
 

Sonate in b voor fluit in basso continuo, SpiF 83
Un poco largo

Allegretto

Allegro assai
 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!