Kaartverkoop

Concertkaarten voor het Seizoen Oude Muziek koopt u bij de Organisatie Oude Muziek. In sommige gevallen kunt u de concertkaarten ook kopen en/of reserveren via de plaatselijke organisatie of concertzaal; de gegevens daarvoor vindt u bij de locaties in deze brochure. Kaarten voor de concerten in België kunt u alleen via de locaties zelf bestellen.

Online bestellen
U kunt online kaarten kopen via de knop 'bestel' in de concertagenda.

Transactiekosten en levering
Bij het afronden van uw bestelling betaalt u met iDEAL, creditcard of Podium Cadeaukaart en kunt u kiezen uit:
- E-tickets: u betaalt € 2 per bestelling en ontvangt een e-mail waarmee u uw e-tickets kunt downloaden.
- Kaarten per post: u betaalt € 4,50 per bestelling, u ontvangt een e-mail ter bevestiging en de kaarten worden u per post toegestuurd.

Indien een concert binnen vijf dagen plaatsvindt, is verzending per post niet meer mogelijk. U kunt dan nog wel e-tickets kopen of telefonisch reserveren. 

Reserveringslijn seizoensconcerten
Vanaf woensdag 20 maart 2019 kunt u telefonisch kaarten bestellen via 030 232 9010 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur). U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post (zie hierboven). Bestelt u kaarten voor een concert dat binnen twee weken plaatsvindt, dan geldt uw bestelling als reservering en betaalt u de kaarten bij de betreffende concertzaal. Let op: de gereserveerde kaarten dienen dan uiterlijk een kwartier voor aanvang te worden afgehaald.

Schriftelijk bestellen
U kunt ook kaarten bestellen via het bestelformulier in de brochure. Na ontvangst mailen wij u een overzicht van de bestelde concertkaarten ter controle en ontvangt u een iDEAL link waarmee u in één keer uw complete bestelling kunt afrekenen. Na ontvangst van de betaling krijgt u de concertkaarten thuisgestuurd. Het is ook mogelijk uw bestelling via een overschrijving te betalen. Dit kunt u aangeven op het bestelformulier.

Seizoensabonnementen en korting
Voor locaties met vier of meer concerten zijn abonnementen beschikbaar, een overzicht is te vinden op deze pagina. Als u hiervan gebruikmaakt, ontvangt u 15% korting op het reguliere of Vriendentarief. Deze korting geldt ook als u kaarten voor minstens vier losse concerten bestelt. Let op: als u online bestelt wordt deze korting niet automatisch toegekend, maar kunt u zelf per concert het kortingstarief selecteren.

online kaarten kopen - handleiding
Meer...

Vriendencode
Als Vriend maakt u gebruik van de Vriendenkorting door uw unieke Vriendencode voor het seizoen 2019/2020 in te voeren, die we u per e-mail hebben toegestuurd. Mocht u uw Vriendencode kwijt zijn, dan is deze op te vragen via vrienden@oudemuziek.nl of via 030 232 9010 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).

Let op: als uw donatie niet via een automatische incasso wordt afgeschreven, kunt u pas kaarten met Vriendenkorting bestellen zodra u uw donatie voor het seizoen 2019/2020 heeft betaald. Dit doet u het gemakkelijkst via deze website. Klik op deze link voor meer informatie.

Rangen en placering
Enkele concertzalen zijn ingedeeld in meerdere rangen. Rang 1 biedt plaatsen met het beste zicht op de musici, rang 2 is net wat minder gunstig maar voordeliger. Bij veel festivalconcerten worden de plaatsen op vak, rij en stoel verkocht. Bij de meeste seizoensconcerten, lezingen en enkele festivalconcerten is er vrije plaatskeuze. Dit staat altijd vermeld op uw toegangskaart.

Start kaartverkoop Festival Oude Muziek
Het programma van het Festival Oude Muziek 2019 wordt op 9 mei 2019 bekend gemaakt. De voorverkoop voor vrienden start op 14 mei (80+) en 21 mei (40+). De reguliere kaartverkoop start op 1 juni.

Abonnementen
Meer...

Algemene informatie

Reductie
De korting voor Vrienden geldt voor maximaal twee personen per concert. Voor de meeste locaties betalen CJP'ers en studenten een extra laag tarief, dat bij concerten in Utrecht ook geldt voor U-pashouders. Enkele locaties hanteren daarnaast diverse (last-minute) kortingstarieven.

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers
Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen kunt u alleen telefonisch of schriftelijk bestellen. Voor alle festival- en seizoensconcerten kan dat via de Organisatie Oude Muziek, alleen wanneer u in het Muziekgebouw aan ’t IJ, TivoliVredenburg of Muziekgebouw Eindhoven naar een seizoensconcert gaat, raden wij u aan om via de concertzaal zelf te bestellen. Voor meer informatie kunt u bellen naar 030-232 9010.

Praktische informatie mindervaliden
Helaas is een aantal van de concertlocaties niet toegankelijk voor mindervaliden. In de brochure en op de locatiepagina's staat aan de hand van de volgende pictogrammen per locatie aangegeven of deze rolstoeltoegankelijk is, of er parkeerplaatsen voor mindervaliden in de nabije omgeving zijn en of er een ringleiding is ter ondersteuning van slechthorenden:

  locatie is rolstoeltoegankelijk
parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig
ringleiding aanwezig

Duur van de concerten
De meeste festivalconcerten duur een uur en hebben geen pauze. De concerten van 20.00 uur duren langer en eindigen doorgaans voor 22.00 uur. Bij elk concert staat de duur vermeld en of er een pauze is. De lengte van de seizoensconcerten staat vermeld in de brochure. Deze hebben doorgaans geen pauze, tenzij anders vermeld.

Uitverkochte concerten
Op de website en bij de Festivalkassa worden de uitverkochte concerten vermeld. Als u schriftelijk heeft besteld voor een reeds uitverkocht besteld wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Op de website worden de uitverkochte concerten vermeld. Als u schriftelijk heeft besteld voor een reeds uitverkocht concert, dan wordt u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Voorwaarden
Bewaar de kaarten zorgvuldig. Neem direct contact op als er kaarten zijn zoekgeraakt of als u ze niet tijdig heeft ontvangen. Eenmaal uitgegeven kaarten worden niet teruggenomen.

Blijf op de hoogte
Wilt u onze maandelijkse digitale nieuwsbrief ontvangen? Meldt u zich dan aan via deze pagina, like ons op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter