Kaartverkoop

Concertkaarten voor het Festival en het Seizoen Oude Muziek koopt u bij de Organisatie Oude Muziek. In sommige gevallen kunt u ook concertkaarten ook kopen en/of reserveren via de plaatselijke organisatie of concertzaal. Kaarten voor de concerten in België kunt u alleen via de locaties zelf bestellen.

Online bestellen

De reguliere kaartverkoop van het Festival Oude Muziek 2019 begint op 1 juni. De voorverkoop voor vrienden start om 10.00 uur op 14 mei (€ 80+) en 21 mei (€ 40+). U kunt kaarten kopen voor het Festival Oude Muziek via de concertagenda of het festivalschema. Voor gedetailleerde instructies, zie het stappenplan.

Vriendenkorting

Als Vriend maakt u gebruik van de Vriendenkorting door uw unieke Vriendencode in te voeren. Deze is u per e-mail toegestuurd en staat ook vermeld op uw Vriendenpas. Mocht u uw Vriendencode kwijt zijn, vraag deze dan op via vrienden@oudemuziek.nl of 030 232 9010 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur). De Vriendenkorting is geldig voor twee kaarten per concert.

Transactiekosten en levering

Bij het afronden van uw bestelling betaalt u met iDEAL, creditcard of Podium Cadeaukaart en kunt u kiezen uit:

E-tickets: u betaalt € 2 per bestelling en ontvangt een e-mail waarmee u uw e-tickets kunt downloaden. Bij uw concertbezoek neemt u het e-ticket geprint mee of toont u het op uw smartphone.

Kaarten per post: u betaalt € 4,50 per bestelling, u ontvangt een e-mail ter bevestiging en de kaarten worden u binnen enkele weken per post toegestuurd. Indien een concert binnen vijf dagen plaatsvindt is verzending per post niet meer mogelijk. U kunt dan nog wel e-tickets kopen of telefonisch reserveren.

Telefonisch bestellen festivalconcerten

Vanaf maandag 3 juni kunt u telefonisch kaarten bestellen via 030 232 9010, bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post (zie hierboven).

Festivalkassa en -reserveringslijn

De festivalkassa is gevestigd in festivalcentrum TivoliVredenburg en geopend vanaf vrijdag 23 augustus, dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur krijgen bezoekers van het achtuurconcert voorrang. Let op: voor concerten die niet plaatsvinden in TivoliVredenburg kunt u tot twee uur voor aanvang reserveringen afhalen en kaarten kopen bij de festivalkassa. Daarna kunt u uitsluitend terecht bij de locatie zelf, die 30 minuten voor aanvang open gaat. Vanaf een kwartier voor aanvang kunnen niet-afgehaalde kaarten weer worden verkocht. De festivalreserveringslijn (030 232 9010) is vanaf vrijdag 23 augustus dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 18.00 uur.

Schriftelijk bestellen

U kunt ook kaarten bestellen via het bestelformulier in de brochure. Vul het bestelformulier in en stuur het op. U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post (zie hierboven). Na verwerking van uw bestelling sturen wij u een overzicht van de bestelde kaarten ter controle en een betaallink waarmee u de bestelling kunt afrekenen. Het is ook mogelijk uw bestelling via een bankoverschrijving te betalen, na ontvangst van de reserveringsbevestiging. Dit kunt u aangeven op het bestelformulier.

online kaarten kopen - stappenplan
Meer...

Reductie

De korting voor Vrienden geldt voor maximaal twee personen per concert. Voor CJP-leden, studenten en U-pashouders geldt een extra laag tarief.

Rangen en placering

Enkele concertzalen zijn ingedeeld in meerdere rangen. Rang 1 biedt plaatsen met het beste zicht op de musici, rang 2 is wat minder gunstig maar voordeliger. Bij veel concerten worden de plaatsen op vak, rij en stoel verkocht. Bij sommige concerten is er vrije plaatskeuze. Dit staat altijd vermeld op uw toegangskaart.


Seizoensabonnementen en korting

Voor locaties met vier of meer concerten zijn abonnementen beschikbaar, een overzicht is te vinden op deze pagina. Als u hiervan gebruikmaakt, ontvangt u 15% korting op het reguliere of Vriendentarief. Deze korting geldt ook als u kaarten voor minstens vier losse concerten bestelt. Let op: als u online bestelt wordt deze korting niet automatisch toegekend, maar kunt u zelf per concert het kortingstarief selecteren.

Retourneren

Als u verhinderd bent, kunt u uw kaarten retourneren in ruil voor kaarten voor een ander concert tijdens het Festival Oude Muziek 2019 of het Seizoen Oude Muziek 2019/2020. Een eventueel verschil in prijs wordt dan verrekend. In alle gevallen geldt dat we de teruggenomen kaarten nog moeten kunnen verkopen. Neem contact op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 9010 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur).

Festivalschema
Meer...

Rolstoelplaatsen

Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen, kunt u alleen telefonisch of schriftelijk uw kaarten bestellen. Kijk voor informatie over de toegankelijkheid van elke concertlocatie op onze website.

Praktische informatie mindervaliden

Helaas is een aantal van de concertlocaties niet toegankelijk voor mindervaliden. In de brochure en op de website staat aan de hand van de volgende pictogrammen per locatie aangegeven of deze rolstoeltoegankelijk is, of er parkeerplaatsen voor mindervaliden in de nabije omgeving zijn en of er een ringleiding is ter ondersteuning van slechthorenden:

  locatie is rolstoeltoegankelijk
parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig
ringleiding aanwezig


Duur van de concerten

De meeste concerten duren een uur en hebben geen pauze. De concerten van 20.00 uur duren langer en eindigen
doorgaans voor 22.00 uur. Bij elk concert staat vermeld hoe lang het duurt en of er een pauze is.

Uitverkochte concerten

Op de website en bij de Festivalkassa worden de uitverkochte concerten vermeld. Als u schriftelijk heeft besteld voor een reeds uitverkocht besteld wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Op de website worden de uitverkochte concerten vermeld. Als u schriftelijk heeft besteld voor een reeds uitverkocht concert, dan wordt u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Voorwaarden

Bewaar de kaarten zorgvuldig. Neem direct contact op als er kaarten zijn zoekgeraakt of als u ze niet tijdig heeft ontvangen. Eenmaal uitgegeven kaarten worden niet teruggenomen.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze maandelijkse digitale nieuwsbrief ontvangen? Meldt u zich dan aan via deze pagina, like ons op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter