Vrijwilligers

Festival Oude Muziek zoekt vrijwilligers!

De Organisatie Oude Muziek ontwikkelt twee grote activiteiten: het Festival Oude Muziek Utrecht en het Seizoen Oude Muziek. Het Festival Oude Muziek Utrecht is het grootste festival in zijn soort ter wereld. Met het Seizoen Oude Muziek trekken we het land in, het hele concertseizoen rond. Zo bedienen we sinds 1986 een groot publiek van oude-muziekliefhebbers.

Functie: Begeleider bezoekers en musici
Je werkt tijdens het festival in teamverband die doorgaans bestaan uit 10 personen. Met dit team trek je het gehele festival op. Je zorgt er gezamenlijk voor dat de concertlocaties op orde zijn rondom de repetities en de concerten. Daarnaast ontvang je de musici die komen spelen en het publiek dat komt luisteren. Je controleert toegangsbewijzen en maakt het publiek wegwijs binnen de concertlocatie. Jij bent het gezicht van het festival.

Elk team heeft 2 coördinatoren die er samen aan de hand van een goed geölied draaiboek voor zorgen dat het team dagelijks weet wat er gedaan moet worden en op welke manier. Ze zorgen voor een goede taakverdeling en een fijne samenwerking.

Voorafgaand aan het festival nodigen we alle vrijwilligers die ons komen helpen uit, om samen met het hele productieteam informatie te delen over het komende festival. Op deze bijeenkomst krijg je de tijd om kennis te maken met je eigen vrijwilligersteam en loop je voor de eerste keer het draaiboek door met de teamcoördinatoren. Zo zorgen we ervoor dat we voor aanvang van het festival allemaal goed voorbereid zijn en het festival soepel van start kan gaan. Deze bijeenkomst is niet allen nuttig, maar ook supergezellig! Iedereen komt op deze avond bij elkaar met een hapje en een drankje om alvast kennis te maken en je teamleden beter te leren kennen.

Wat bieden wij?

  • Een gezellig vrijwilligersteam waarmee je tijdens het festival samenwerkt;
  • Toegang tot de vrijwilligersbijeenkomst op de woensdagavond voor aanvang van het festival – het festival vindt plaats van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september;
  • De optie om mee te helpen in de aanloop naar het festival met de organisatie ervan;
  • De mogelijkheid om op de dag dat je werkt concerten te bezoeken waarbij je niet ingedeeld bent met je team;
  • Een prachtige zwarte crew blouse die je mag dragen tijdens je werkdagen (en erna);
  • Dagelijks vegetarisch diner (afhankelijk van de tijden waarop je werkt);
  • Toegang tot het exclusieve vrijwilligers slotfeest op de laatste avond van het festival;
  • De mogelijkheid om je CV aan te vullen met de relevante ervaring die je opdoet met het werk tijdens het festival.

Wat vragen wij?
8 dagen beschikbaarheid tijdens de 10 dagen festival.

Praktische informatie
Datum: 23 augustus t/m 1 september 2024
Vergoeding: Nee
Reiskostenvergoeding: Nee

Contactgegevens:
Yvonne Postma en Fenneke Maurice
vrijwilligers@oudemuziek.nl
030 232 9000 (ma-vr, 10-16)

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!