Persbericht 19 januari 2018

Festival Oude Muziek ontvangt Improvers Award
Grootste oudemuziekfestival ter wereld onderscheiden voor visie op duurzaamheid

Het Festival Oude Muziek Utrecht is door A Greener Festival – een organisatie gespecialiseerd in de duurzaamheid van grootschalige evenementen – onderscheiden met de Improvers Award voor haar visie op duurzaamheid. Deze prijs werd op 19 januari tijdens Eurosonic/Noorderslag toegekend aan het grootste oudemuziekfestival ter wereld.

De Improvers Award prijst organisaties die zich actief inzetten hun werkzaamheden steeds ‘groener’ te maken en daarmee hun impact op het milieu te verlagen. Marisa de Brito van A Greener Festival: ‘Het Festival Oude Muziek Utrecht heeft laten zien vol toewijding het pad van duurzaamheid te willen volgen, beginnend bij het eigen personeel en rekening houdend met de impact van lokale en globale ontwikkelingen en erfgoedbehoud. Het Festival heeft er blijk van gegeven zich in de toekomst te zullen inzetten om dergelijke acties verder uit te voeren en te ontwikkelen.’

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: ‘We hechten als festivalorganisatie veel waarde aan duurzaamheid en een verantwoorde omgang met onze omgeving, en het is fijn om te merken dat deze inspanningen erkend worden. We merken dat ons publiek onze visie en het belang dat we aan duurzaamheid hechten deelt, wat extra inspiratie biedt om het Festival alsmaar duurzamer te maken.’

Het is de tweede keer in korte tijd dat een internationale prijs wordt toegekend aan het Festival Oude Muziek. In september 2017 werd het festival door de European Festivals Association en de Europese Commissie bekroond met de EFFE Award voor ‘most exciting festival’ van Europa. De EFFE Award is een Europese kwaliteitsprijs voor festivals in alle disciplines – van film, theater, architectuur, opera, beeldende kunst, fotografie en literatuur tot design en muziek.

Concertagenda
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!