Deelnemers Internationaal Van Wassenaer Concours 2018 bekend

Internationale oudemuziekensembles strijden om diverse prijzen
 
De deelnemers van het Internationaal Van Wassenaer Concours 2018 zijn bekend. Twaalf jonge muziekensembles gaan op donderdag 30 augustus in Hertz (TivoliVredenburg) de strijd met elkaar aan in de halve finale. Het IVWC wordt voor de derde keer gehouden als onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht (24 augustus – 2 september, Het Bourgondische Leven). De finale is op zaterdag 1 september.
 
De geselecteerde ensembles voor de editie van 2018 zijn Ensemble Flame (FR/US), Ensemble Tres Animé (PL), IJ SPACE (NL), Improviso (GB), La Luciminia (DK/IT), L’Apothéose (ES), Lux Musicae London (GB), Pagliacci (NL/RU/CH/DE), Sakurita Ensemble (JP/DE/ES), The Beggar’s Ensemble (FR), The Counterpoints (NL/US/CZ) en Tomasz Aleksander Plusa & Earl Christy (PL/US). Hiermee is een internationale selectie gemaakt voor het gerenommeerde concours, dat om het jaar wordt georganiseerd.
 
Internationale vakjury
Tijdens de halve finale worden de ensembles beoordeeld door een internationale vakjury. Juryvoorzitter is de dirigent en klavecinist Krijn Koetsveld, artistiek leider van het Nieuw Bach Ensemble. De jury wordt verder aangevuld door zanger Stephan MacLeod (Gli Angeli Genève), fluitiste Anna Besson (A Nocte Temporis en Nevermind), celliste Cassandra Luckhardt (The Academy of Ancient Music, Amsterdam Baroque Orchestra), violiste Lidewij van der Voort (Nederlandse Bachvereniging) en violist en dirigent Vojtěch Semerád (Cappella Mariana). Zij bepalen welke ensembles doorgaan naar de finale op zaterdag 1 september en daarmee kans maken op diverse geldprijzen en een tournee in het Seizoen Oude Muziek.
 
Gratis toegankelijk
Zowel de halve finale op 30 augustus als de finale op zaterdag 1 september vindt plaats in Hertz in TivoliVredenburg en is gratis toegankelijk voor publiek. Op vrijdag 31 augustus krijgen deelnemers die in de halve finale zijn afgevallen masterclasses aangeboden; ook deze zijn opengesteld voor publiek. Het programma voor deze masterclasses wordt op 30 augustus na afloop van halve finale bekendgemaakt.
 
Internationaal Van Wassenaer Concours
do 30 aug / 10.00-16.30 Halve finale, TivoliVredenburg (Hertz)
za 1 sep / 11.00-16.30 Finale, TivoliVredenburg (Hertz)
komende concerten
do mei 13 20.00

Utrecht, TivoliVredenburg, Hertz

MARCO BEASLEY & STEFANO ROCCO

Duur: circa 70 minuten / Barok

za mei 15 20.15

Den Haag, Nieuwe Kerk

MARCO BEASLEY & STEFANO ROCCO

Duur: circa 70 minuten / Barok

zo mei 16 15.30

Vlissingen, Sint-Jacobskerk

MARCO BEASLEY & STEFANO ROCCO

Duur: circa 70 minuten / Barok

ma mei 17 20.30

Maastricht, Sint-Janskerk

MARCO BEASLEY & STEFANO ROCCO

Duur: circa 70 minuten / Barok

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?


Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]