Deelnemers Internationaal Van Wassenaer Concours 2018 bekend

Internationale oudemuziekensembles strijden om diverse prijzen
 
De deelnemers van het Internationaal Van Wassenaer Concours 2018 zijn bekend. Twaalf jonge muziekensembles gaan op donderdag 30 augustus in Hertz (TivoliVredenburg) de strijd met elkaar aan in de halve finale. Het IVWC wordt voor de derde keer gehouden als onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht (24 augustus – 2 september, Het Bourgondische Leven). De finale is op zaterdag 1 september.
 
De geselecteerde ensembles voor de editie van 2018 zijn Ensemble Flame (FR/US), Ensemble Tres Animé (PL), IJ SPACE (NL), Improviso (GB), La Luciminia (DK/IT), L’Apothéose (ES), Lux Musicae London (GB), Pagliacci (NL/RU/CH/DE), Sakurita Ensemble (JP/DE/ES), The Beggar’s Ensemble (FR), The Counterpoints (NL/US/CZ) en Tomasz Aleksander Plusa & Earl Christy (PL/US). Hiermee is een internationale selectie gemaakt voor het gerenommeerde concours, dat om het jaar wordt georganiseerd.
 
Internationale vakjury
Tijdens de halve finale worden de ensembles beoordeeld door een internationale vakjury. Juryvoorzitter is de dirigent en klavecinist Krijn Koetsveld, artistiek leider van het Nieuw Bach Ensemble. De jury wordt verder aangevuld door zanger Stephan MacLeod (Gli Angeli Genève), fluitiste Anna Besson (A Nocte Temporis en Nevermind), celliste Cassandra Luckhardt (The Academy of Ancient Music, Amsterdam Baroque Orchestra), violiste Lidewij van der Voort (Nederlandse Bachvereniging) en violist en dirigent Vojtěch Semerád (Cappella Mariana). Zij bepalen welke ensembles doorgaan naar de finale op zaterdag 1 september en daarmee kans maken op diverse geldprijzen en een tournee in het Seizoen Oude Muziek.
 
Gratis toegankelijk
Zowel de halve finale op 30 augustus als de finale op zaterdag 1 september vindt plaats in Hertz in TivoliVredenburg en is gratis toegankelijk voor publiek. Op vrijdag 31 augustus krijgen deelnemers die in de halve finale zijn afgevallen masterclasses aangeboden; ook deze zijn opengesteld voor publiek. Het programma voor deze masterclasses wordt op 30 augustus na afloop van halve finale bekendgemaakt.
 
Internationaal Van Wassenaer Concours
do 30 aug / 10.00-16.30 Halve finale, TivoliVredenburg (Hertz)
za 1 sep / 11.00-16.30 Finale, TivoliVredenburg (Hertz)
komende concerten
di okt 27 19.00

Lelystad, Agora Theater

IL DOLCE CONFORTO / FRANZISKA FLEISCHANDERL

Duur: circa 60 minuten / Barok

di okt 27 19.00

Lelystad, Agora Theater

IL DOLCE CONFORTO / FRANZISKA FLEISCHANDERL

Nieuw Land / Oude Muziek / Najaarsabonnement

di okt 27 21.00

Lelystad, Agora Theater

IL DOLCE CONFORTO / FRANZISKA FLEISCHANDERL

Duur: circa 60 minuten / Barok

wo okt 28 19.00

Amsterdam, De Waalse Kerk

IL DOLCE CONFORTO / FRANZISKA FLEISCHANDERL

Duur: circa 60 minuten / Barok

Mogen we iets vragen?
Wegens het coronavirus verloopt uw concertbezoek anders dan normaal.


Antwoord is verplicht