Vox Luminis

Over dit concert

Purcells prima donna: The Fairy-Queen

“Alsof het hun op het lijf is geschreven,” jubelde de pers over The Fairy-Queen à la Vox. Henry Purcell gebruikte voor zijn baanbrekende semi-opera een tekst van die andere Engelse hoogheid, William Shakespeare. Het resultaat - een sprookje waarin niets is wat het lijkt - wordt in de enscenering van Isaline Claeys bevolkt door schaduwpoppen. Scenografe Emilie Lauwers en videograaf Mário Melo Costa maken de betovering van dit barokke hoogtepunt compleet.

Programma

Henry Purcell 1659-1695
The Fairy-Queen (1692) 
libretto: anoniem, naar William Shakespeares A Midsummer Night's 
Dream

Programma onder voorbehoud

OVER DE UITVOERENDEN

Het Belgische Vox Luminis is een solistenensemble met een zeer internationale bezetting, dat zich richt op vocale muziek uit de zestiende tot en met de achttiende eeuw. De meeste leden van het ensemble leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het ensemble opereert zelfstandig maar werkt ook samen met instrumentale groepen zoals Les Muffatti. Bij het platenlabel Ricercar verschenen meerdere enthousiast ontvangen cd’s, waaronder een opname van Schütz’ Musikalische Exequien en het album English Royal Funeral Music, waarop onder meer muziek van Purcell te horen is. In 2019 wonnen Vox Luminis en Lionel Meunier de koorcategorie van de Gramophone Awards voor hun opname van Buxtehudes Abendmusiken met Ensemble Masques en Oliver Fortin. Tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2015 was het ensemble artist in residence.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!