Johanna Rose

Over dit concert

7 snaren, 7 gebaren

“Heerlijk gespierd… visceraal en direct,” schreef een recensent. “Van het kaliber Jordi Savall, Wieland Kuijken en Hille Perl,” meende een ander. Of nog: “Een revelatie, ongetwijfeld op weg naar een grote carrière.” Johanna Rose is dé gambiste van het moment. In dit concert koppelt ze dansen van Monsieur de Sainte-Colombe, de vermoedelijke uitvinder van de zevende snaar op de basgamba, aan twee suites van die andere grote mijnheer, Johann Sebastian Bach.

Programma

Sainte-Colombe ca. 1640-ca. 1700 
Prélude 
 
Johann Sebastian Bach 1685-1750 
Suite BWV 1011 
Prelude 
Allemande 
Courante 
Sarabande 
Gavotte I + II 
Gigue
 
 
Sainte-Colombe le Fils ca. 1660 – 1720 
Fantasie en Rondeau 

Johann Sebastian Bach 
Suite BWV 1012 
Prelude 
Allemande 
Courante 
Sarabande 
Gavotte I+II 
Gigue 

Sainte-Colombe 
Chaconne

Programma onder voorbehoud

OVER DE UITVOERENDEN

Virtuoos en elegant, gevoelig en intelligent, technisch sensationeel en adembenemend muzikaal: de internationale pers heeft de mond vol van gambiste Johanna Rose. Door hokjes laat ze zich niet inperken, deze in Tübingen geboren artieste die vanuit haar nieuwe thuishaven Sevilla de mooiste podia ter wereld bestrijkt. Reizen mee in haar portfolio: grote gambagenieën als de Bachs, Marin Marais en Mr. De Sainte Colombe, en muziek uit de Spaanse barok – een terrein dat ze verkent met haar eigen ensemble Sarao de Musas.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!