Ensemble Correspondances

Over dit concert

Verborgen vrouwen

Achter de pagina’s van muziekencyclopedieën gaan duizenden onbekende muzen en vrouwelijke musici schuil die componisten tot prachtwerk verleidden. In renaissance-Ferrara hield de hertog de liederen van zijn ‘Concerto delle donne’ bewust weg van de drukpersen. De Ospedale-vrouwen van Vivaldi speelden wel voor publiek maar gingen anoniem de muziekgeschiedenis in, net als de zangeressen voor wie Franse toppers als Boësset en Clérambault maatwerk creëerden. Sébastien Daucé kraakt de kluis waarin deze juweeltjes eeuwenlang verborgen bleven.

Programma

Lodovico Agostini 1534-1590
Ecco col nostro Duca

Luzzasco Luzzaschi 1545-1607
Cor mio deh non languire
Non sa che sia dolore
O dolcezze amarissime d’amore
Stral pungente d’amore
Aura soave

Lodovico Agostini
Una si Chiara luce

Giuseppe Giamberti ca. 1600-1662
Similabo eum

Girolamo Alessandro Frescobaldi 1583-1643
Canzone

Bonifazio Graziani 1604/05-1664
Jacebam in tenebris

Antoine Boësset 1586-1643
Anna mater matris redemptoris nostril
Domine Salvum fac regem

Anoniem 17de eeuw
Ave Maria

Antoine Boësset
Salve Regina

Louis-Nicolas Clérambault 1676-1749
Miserere

Programma onder voorbehoud

OVER DE UITVOERENDEN

Ensemble Correspondances werd geboren toen de organist en klavecinist Sébastien Daucé in 2008 enkele van zijn medestudenten aan het conservatorium van Lyon rond zich verzamelde. Tussen de musici kwam een unieke samenwerking tot bloei, met als ultieme doel de emotie en expressie van minder bekend of ten onrechte vergeten repertoire bloot te leggen. Sinds zijn oprichting heeft de groep zich voornamelijk toegelegd op Franse religieuze muziek uit de zeventiende eeuw, met bijzondere aandacht voor het repertoire van Marc-Antoine Charpentier. De opnamen van het ensemble (Harmonia Mundi) wisten al enkele van de mooiste bekroningen weg te kapen, waaronder de Choc 2014 (Classica), een Echo voor World Premiere Recording of the Year 2016 en de Diapason d’Or 2018.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!