Collegium Vocale Gent

Over dit concert

Misdadige madrigalen

Dat Carlo Gesualdo zijn vrouw en haar minnaar over de kling joeg, is een van de meest sappige weetjes uit de muziekgeschiedenis. Zou er een verband zijn tussen het drama en de excentrieke polyfonie van de Prins van Venosa? Gesualdo’s Vierde Madrigaalboek dateert van kort na de feiten en getuigt van zijn onbeteugelde experimenteerdrang en emotionele ontvlambaarheid. Collegium Vocale Gent haalt de fijnste nuances uit deze liederen van verschroeiend verlangen en zoete liefdespijn.

Musici

Collegium Vocale Gent solisten
Philippe Herreweghe muzikale leiding

Programma

Carlo Gesualdo 1566-1613
Quarto Libro di Madrigali (Ferrara, 1596)

Programma onder voorbehoud

OVER DE UITVOERENDEN

Collegium Vocale Gent werd op initiatief van Philippe Herreweghe in 1970 opgericht, uit een groep bevriende studenten. Het ensemble liep vooraan in het toepassen van nieuwe inzichten over de uitvoering van barokmuziekop vocale muziek. Hun tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom, waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijdwereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals. Collegium Vocale Gent is uitgegroeid tot een uiterst flexibel ensemble met een ruim repertoire uit verschillende stijlperiodes, van renaissance tot hedendaags. De grootste troef hierbij bestaat erin dat voor elk project een geoptimaliseerde bezetting bijeengebracht wordt.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!