Cappella Pratensis & Sollazzo Ensemble

Over dit concert

Het feest van de zwaan

Dat Brabanders echte Bourgondiërs zijn, wisten we al. Maar dat ’s-Hertogenbosch ooit het epicentrum was van de Lage Landse muziekpraktijk én gastronomie, is minder bekend. De Zuid-Nederlandse stad met zijn overvloed aan kerken en kloosters (‘klein Rome’) beschikte over een schitterend koor en dito delicatesse: de zwaan, het pronkstuk van het jaarlijkse banket van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Met het Sollazzo Ensemble als muziekkapel nodigt Cappella Pratensis u uit voor een smakelijk retourtje renaissance.

Musici

Cappella Pratensis
Tim Braithwaite, Andrew Hallock superius
Lior Leibovici altus
Peter de Laurentiis tenor
Marc Busnel bassus
Stratton Bull artistieke leiding

Sollazzo Ensemble
Filipa Meneses vihuela d’arco
Mara Winter fluit
Christoph Sommer luit
Anna Danilevskaia artistieke leiding, vihuela d’arco

Programma

Benedictus Appenzeller ca. 1480/88-na 1558
Kyrie (uit: Missa ‘Ick had een boelken uutvercoren’)

Anoniem 16e eeuw
Lied: Ick had een boelken uutvercoren

Jheronimus Vinders fl 1525-6
Sanctus (uit: Missa ‘Fors seulement’)

Matthaeus Pipelare ca. 1450-ca. 1515
Chanson: Fors seulement

Jheronimus Vinders
Agnus Dei (uit: Missa ‘Mijns liefkens bruijn ooghen’)

Benedictus Appenzeller
Lied: Mijns liefkens bruijn ooghen

Programma onder voorbehoud

OVER DE UITVOERENDEN

Cappella Pratensis is een vocaal ensemble dat zich onder leiding van dirigent Stratton Bull specialiseert in polyfone meesterwerken van onder meer Josquin Desprez. De zangers verzamelen zich rond een centrale muziekstandaard en zingen uit één koorboek. In 2022 won het ensemble de REMA-EEMN Heritage Project of the Year Award met hun CD Apostola apostolorum. Capella Pratensis maakt het een prioriteit om kennis aan zowel professionals als amateurs over te dragen door o.a. masterclasses en workshops, en het leidt jonge zangers op binnen het ensemble zelf.

Het in Bazel gevestigde Sollazzo Ensemble is opgericht in 2014 en won nog geen jaar later al verschillende prijzen in de York Early Music International Young Artists Competition. Het ensemble onder leiding van vedelspeler Anna Danilevskaia focust op middeleeuws repertoire, hoewel de musici verschillende muzikale achtergronden hebben – van oude muziek tot aan hedendaagse muziek en zelfs musical.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!