Lucie Horsch & Rachel Podger

Over dit concert

Blokfluit & viool in dialoog

Een muzikaal gesprek tussen de jongste Nederlandse Muziekprijs-laureaat ooit en de koningin van de barokviool: dat belooft synergie ten top! De blokfluit van Lucie Horsch en de viool van Rachel Podger vinden elkaar hier in een estafettespel op barokke noten en tijdloze volksmelodieën. Van Bach en Telemann tot de deuntjes uit John Playfords handboek The English Dancing Master: ernst en luim gaan in dit programma hand in hand.

Programma

Johann Sebastian Bach 1685-1750 / arr. Chad Kelly  
Toccata en fuga in d, BWV 565 (arrangement in a) 

Georg Philipp Telemann 1681-1767 
Canonische sonate nr. 1 in G, TWV 40:118-23 

Johann Sebastian Bach / arr. Lucie Horsch  
Gigue 
(uit: Partita voor viool in d nr. 2, BWV 1004) 

Wilhelm Friedemann Bach 1710-1784 
Duet nr. 1, F 54 
(uit: Sechs Sonaten für 2 Fluttren) 

Georg Philipp Telemann 
Fantasia nr. 7 a la Francese 
(uit: 12 fantasia’s voor fluit) 

Johann Sebastian Bach 
Partita in a, BWV 1013 

Georg Philipp Telemann 
Duet  
(uit: Der getreue Musik-Meister, TWV 40:107) 

Traditional 17de eeuw 
Broom of Cowden knows 
Lord Aboyne’s welcome or Cumbernauld house 
Ettrick Banks 
Lass of Pieties 
The geud man of Ballangigh 
(uit: John Playford (ed.), The Dancing Master, 17de eeuw) 

Programma onder voorbehoud 

OVER DE UITVOERENDEN

‘Verbijsterende virtuositeit en buitengewone techniek,’ schreef voxBBC Music magazine over de Nederlandse blokfluitiste Lucie Horsch, die momenteel een bliksemcarrière maakt in binnen- en buitenland. De voormalige winnares van het Prinses Christina Concours (2012) treedt als soliste op met barokensembles en moderne orkesten. Voor haar eerste cd met muziek van Vivaldi ontving ze de Edison Klassiek Award 2017. Een tweede opname met werk van Bach, Sammartini en Couperin veroverde de eerste plaats in de klassieke hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk, en leverde haar een OPUS KLASSIK-award op. In 2020 ontvangt ze de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt uitgereikt aan een klassiek musicus.

Rachel Podger is een van de meest toonaangevende vertolkers van barok en klassiek repertoire. De Sunday Times kroonde haar tot de ‘koningin van de barokviool’. In 2015 was ze de eerste vrouw die de prestigieuze Royal Academy of Music/Kohn Foundation Bach Prize ontving en in 2018 was ze Gramophone Artist of the Year. Podger werkt samen met gezelschappen als The English Concert, het Orchestra of the Age of Enlightenment, de Academy of Ancient Music, I Fagiolini, het Philharmonia Baroque Orchestra, Tafelmusik en Holland Baroque. Ze is oprichter en artistiek directeur van Brecon Baroque Festival en van haar ensemble Brecon Baroque. Voor Channel Classics nam ze onder andere Mozarts complete vioolsonates op. Podger is erelid van de Royal Academy of Music en doceert aan de Juilliard School in New York.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!