Antwerpen (B), AMUZ

Concerten Tournees 2024/2025
vr 15 nov 2024 / 20.00 - Castello Consort

Adres

Kammenstraat 81

Antwerpen
Belgium
W www.amuz.be
E tickets@amuz.be
T 0032 3292 3680i.s.m. AMUZ [Festival van Vlaanderen, Antwerpen], met de steun van de Vlaamse Overheid en de Stad Antwerpen

AMUZ is een internationaal muziekcentrum waar culturele, educatieve en wetenschappelijke activiteiten plaatsvinden. Het concertprogramma van AMUZ wordt samengesteld op basis van de criteria van de Historically Informed Performance (HIP): vanuit een historisch-wetenschappelijke benadering wordt op een creatieve, vernieuwende én toegankelijke manier muziek van alle tijden, stijlen en culturen aan een breed publiek gepresenteerd. De muziek treedt daarbij geregeld in dialoog met andere kunstvormen.

Die doelstelling wordt gerealiseerd in een historisch monument - de voormalige St.-Augustinuskerk - dat werd uitgerust met de infrastructuur van een volwaardige, moderne concertzaal en beschikt over een onovertroffen akoestiek. 

AMUZ wil in dat verband ook nauw samenwerken met andere organisaties die hun excellentie bewezen hebben inzake de studie van de historische uitvoeringspraktijk, in het bijzonder met de Alamire Foundation.

AMUZ wil zelf ook het excellentiecentrum zijn inzake de uitvoering van polyfone muziek volgens de historische uitvoeringspraktijk, o.m. door de jaarlijkse organisatie van een kwalitatief hoogstaand muziekfestival met internationale uitstraling, dat zich richt op de polyfonie: Laus Polyphoniae.


Praktische informatie

  • Openbaar vervoer:
    Ca. 20 minuten lopen vanaf station Antwerpen centraal of met metrolijn 9 of 15, halte Groenplaats.

  • Parkeren:
    Q-Park: Kammenstraat 31 & Lombardenvest 24-28. Inrijden: maandag t.e.m. zaterdag van 7.00 tot 23.00 uur. Uitrijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week. In deze parking krijgt u als AMUZ-concertganger korting! Laat uw parkeerticket valideren aan de ticketbalie van AMUZ vóór aanvang van een concert in AMUZ en krijg tien procent korting op het totaalbedrag.

  • Toegankelijkheid:
    Alle publieke voorzieningen van AMUZ zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andersvaliden. Alle faciliteiten zoals concertzaal, foyer en toiletten bevinden zich op de begane grond.
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!