VIJF NEDERLANDSE ORGANISTEN

SPREKENDE MUZIEK TUSSEN SWEELINCK EN BACH

Zet u schrap voor keuzestress, want parallel aan de achtuurconcerten in de Grote Zaal van TivoliVredenburg presenteren we dit jaar een reeks orgelrecitals. Vijf Nederlandse organisten kregen de vrije hand om hun meest retorische repertoire om te smeden tot een festivalwaardig programma.  

Ieder volgt zijn of haar eigen pad, maar het begin- en eindpunt zijn steeds hetzelfde: de Orpheus van Amsterdam, Jan Pieterszoon Sweelinck, en het referentiepunt van alle orgelmuziek, Johann Sebastian Bach. Onderweg houdt de muziekkaravaan halt bij barokhelden als Matthias Weckmann en Dieterich Buxtehude, maar ook Georg Muffat, Henry Purcell en Giovanni de Macque passeren de revue. Leo van Doeselaar trapt de reeks af in de Nicolaïkerk. De dagen erna hebben Bernard Winsemius, Jan Hage, Dorien Schouten en Léon Berben de Nicolaï- of Domkerk om beurten een avond voor zichzelf. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!