Brochure

WAPENGEKLETTER EN FEESTGEDRUIS

Het Festival Oude Muziek Utrecht 2018 hijst trots het Bourgondische vaandel. Het tijdperk van Filips de Stoute, Jan zonder Vrees, Filips de Goede en Karel de Stoute leeft verder in de uitdrukking ‘het Bourgondische leven’, die doet dromen van elegante hofdames en eerzuchtige ridders, rijkdom en macht, overvloed en luxe. 

In zijn legendarische Herfsttij der middeleeuwen (1919) schetst de historicus Johan Huizinga ook een ander beeld: geen era van bloei maar van nabloei, geen hoogzomer maar herfst, geen wereld gedreven door nobele idealen maar een façade van formaliteit in een maatschappij die steeds ruwer werd. Hoe kunstmatig ook, tradities en conventies hielpen de  laatmiddeleeuwer om de hartstocht, schoonheid, twijfel en verdriet in zijn leven betekenis te geven. Het grootse, praalrijke Bourgondië in de spiegel van zijn (en onze) tijd vormt de bakermat van een festivaleditie vol wapengekletter en feestgedruis, met de mooiste muziek uit het land dat eens reikte van Groningen tot Mâcon.

De Festivalbrochure is hier digitaal te lezen.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!