NIENKE VAN DER MEULEN, REINE-MARIE VERHAGEN & KIM STOCKX

Op-en-top Telemann

Live opgenomen op 25 augustus 2020 in de Gertrudiskapel, Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

Over dit concert

Nienke van der Meulen (hobo), Reine-Marie Verhagen (blokfluit) en Kim Stockx (fagot) spelen een selectie sonates en fantasieën van Georg Philipp Telemann. Dit concert maakte deel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht 2020. 

Musici

Nienke van der Meulen hobo 
Reine-Marie Verhagen blokfluit 
Kim Stockx fagot 

Programma

Georg Philipp Telemann 1681-1767 
Triosonate in c voor blokfluit, hobo & fagot  

Fantasia nr. 2 in c voor fagot  

Canon melodieux nr. 6 voor blokfluit & hobo  

Fantasia nr. 10 in a voor blokfluit  

Triosonate in a voor blokfluit, hobo & fagot 

Over de uitvoerenden

Nienke van der Meulen studeerde blokfluit aan het conservatorium van Utrecht en Berlijn, muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en barokhobo in Parijs. Al tijdens haar studie speelde ze in de belangrijkste barokorkesten van de wereld zoals het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman en Concerto Copenhagen. In 2019 richtte ze haar eigen ensemble op: Les Musiciens du Moulin. Naast een uitstekende en energieke musicus is Nienke ook een gepassioneerde verteller tijdens de concerten die zij geeft.

Na haar studie bij Pieter van Veen en Walter van Hauwe begon Reine-Marie Verhagen haar loopbaan als musicus en pedagoog. Zij was docent (hoofdvakdocent blokfluit, ensemble en methodiek) aan de conservatoria van Enschede, Utrecht en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Aangezien Reine-Marie Verhagen het als een belangrijke taak ziet om kennis door te geven en contacten binnen het onderwijs te blijven onderhouden, stond zij aan de wieg van de oprichting van European Recorder Teachers Association.

Kim Stockx, geboren in Nederland, studeerde blokfluit bij Dorothea Winter en Daniël Brüggen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na het behalen van haar bachelordiploma in 2009 besloot Kim verder te studeren. Dat werd een bachelorstudie dulciaan, barokfagot en klassiek fagot bij Donna Agrell, Wouter Verschuren en Alberto Grazzi. In 2012 ontving Kim haar tweede bachelordiploma en in 2014 haar masterdiploma, beide cum laude. Kim speelt in diverse barokorkesten en ensembles, zoals Holland Baroque, Amsterdam Baroque Orchestra, Collegium Marianum Prague, PRJCT Amsterdam, Cappella Maria Barbara, Bachakademie Stuttgart.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!