Lucile Boulanger, Pierre Gallon & Claire Gautrot

Forqueray, de onverzadigbare

Live opgenomen op 5 september 2021 in TivoliVredenburg (Hertz), Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

Toen Antoine Forqueray op het toneel van de muziekpraktijk verscheen, woedde de rivaliteit tussen de Franse en Italiaanse barok in volle hevigheid. Forquerays missie: de Italiaanse dominantie in de vioolliteratuur tegenwicht bieden met een even uitmuntend repertoire voor viola da gamba. Het Franse gambawonder Lucile Boulanger verkent het levenswerk van deze virtuoos en tijdgenoten als Corelli en Leclair.

musici

Lucile Boulanger, Claire Gautrot viola da gamba
Pierre Gallon klavecimbel

over de uitvoerenden

De Franse gambiste Lucile Boulanger kreeg haar eerste gambalessen op vijfjarige leeftijd en studeerde bij Christophe Coin aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs. Ze won verschillende internationale competities, waaronder Wettbewerb Bach-Abel in Köthen, de Società Umanitaria Musical Competition in Milaan, en de MA Competition in Brugge. Boulanger speelt met verschillende solisten, ensembles en grotere orkesten, waaronder Pygmalion, Ensemble Correspondances, Ricercar Consort en Les Talens Lyriques.

Pierre Gallon studeerde klavecimbel en becijferde basrealisatie aan de conservatoria van Caen en Parijs. Hij beschouwd muziek in de eerste plaats als een collectief avontuur. Met deze insteek speelt hij bij Pygmalion, Ensemble Correspondances en Le Caravansérail, en treedt hij met collega-toetsenisten Yoann Moulin en Freddy Eichelberger op onder de naam ‘Une Bande de Clavecins’. 

Claire Gautrot studeerde viola da gamba aan de Schola Cantorum Basiliensis en barokcello aan het Conservatoire à Rayonnement Régional in Parijs. Ze is regelmatig te horen bij La Poème Harmonique, La Comédie-Française, Il Nuovo Concerto en l’Achéron. Daarnaast geeft ze les aan het Maurice Ravel-conservatorium in Levallois-Perret, Parijs. Ze gebruikt haar onderzoek naar geluidsproductie, articulatie en vocale stijlen om haar uitvoeringen extra karakter te geven.

programma

Arcangelo Corelli 1653-1713
Sonate in C Op. 5 nr. 3
Adagio
Allegro (fuga)
Adagio*
Allegro
Allegro (gigue)
* transcriptie voor viola da gamba van Lucile Boulanger

Antoine Forqueray [le père] 1672-1745
Suite nr. 2 in G
La Leclair
(uit: Pièces de clavecin, 1747)

Jean-Marie Leclair 1697-1764
Sonate in e Op. 9 nr. 2
Andante dolce
Allemande
Sarabande
Minuetto
(uit: Quatrième livre de sonates à violon seul avec la basse continue, 1743)

Antoine Forqueray [le père]
Suite nr. 4 in g
La Marella
La Clément
Sarabande: La D’Aubonne
La Bournonville
La Sainscy
Le Carillon de Passy - La Latour
(uit: Pièces de Clavecin, 1747)

 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!