Concours

Internationaal Van Wassenaer Concours 2014

Sinds de eerste editie in 1986 geeft het Internationaal Van Wassenaer Concours een boost aan de carrière van beginnende oudemuziekensembles. We zijn trots dat het Festival Oude Muziek met ingang van 2014 gastheer mag zijn voor deze gerenommeerde wedstrijd.

De internationale vakjury bestaat uit sopraan Céline Scheen, violist en artist in residence Gunar Letzbor, fortepianiste Petra Somlai, gambist en leider van Armonico Tributo Lorenz Duftschmid, zanger en leider van Vox Luminis Lionel Meunier en Juilliard-docent en cöordinator Benjamin Sosland. Voorzitter is Krijn Koetsveld. Samen beoordelen ze een twaalftal ensembles die zullen strijden om een plaats in de finale. De deelnemers die de finale niet halen krijgen masterclasses aangeboden die ook voor publiek worden opengesteld. Voor de winnaars is er prijzengeld te verdelen.

Tijdens de finale was ook een persjury aanwezig. Deze bestond uit Rob Overman (brava nl klassiek), Tim Moen (AVROTROS) en Merlijn Kerkhof (NRC).

Deelnemers halve finale: Les Élemens (CH), L’Ensemble Tarentule (FR), Nevermind (FR), Pallade Musica (CA), The Eliot Quartet (NL), Seldom Sene (NL), Cicerone (DE), Nel Dolce (DE), Ensemble Weimar (IT), Radio Antiqua (NL) en Camerata Bachiensis (DE).

Finalisten: Nevermind (FR), Pallade Musica (CA), Seldom Sene (NL), Camerata Bachiensis (DE).

Winnaars Internationaal Van Wassenaer Concours 2014
1. Seldom Sene
2. Pallade Musica
3. Nevermind

Otto Van Wassenaer publieksprijs: Seldom Sene
Pers prijs: Seldom Sene
Concert in serie Musica Antica da Camera: Camerata Bachiensis
Concerttour in Seizoen Oude Muziek: Nevermind

Webcasts opgenomen door NPO Radio 4 tijdens de finale op zaterdag 6 september 2014:

Nevermind

Pallade Musica

Seldom Sene Camerata Bachiensis

Uitslag finale

Seizoen Oude Muziek 15/16

Tijdens het Seizoen Oude Muziek 2015-2016 deelt Paul Van Nevel met ons zijn liefde voor De Rore, Ensemble Correspondances zorgt voor een echt Parijse Kerst met Charpentier, Bob van Asperen speelt zijn favoriete klaviercomponist Johann Jacob Froberger en de BachDag wordt een groot feest met Vox Luminis, Nevermind en de vier gamba's van Les Voix Humaines. Gevestigde internationale namen staan naast veelbelovend jong talent en zo hoort dat. 
En ook dit jaar kunt u voordelig genieten: als u vier concerten bestelt krijgt u maar liefst 15% korting. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar onze locatie-abonnementen of stel uw eigen serie samen.