Concours

Winnaars Internationaal Van Wassenaer Concours 2016

Eerste prijs: Les Esprits Animaux
Tweede prijs: Collegium Musicum Den Haag en Radio Antiqua
Derde prijs: Barocco Concertato

Otto Van Wassenaer Publieksprijs: Radio Antiqua
Persjuryprijs: Les Esprits Animaux
Jongerenjuryprijs: Les Esprits Animaux
Concerttournee in Seizoen Oude Muziek: Les Esprits Animaux

Sinds de eerste editie in 1986 geeft het Internationaal Van Wassenaer Concours een boost aan de carrière van beginnende oudemuziek-ensembles en -musici. We zijn vereerd dat het Festival Oude Muziek voor de tweede maal gastheer mag zijn van deze gerenommeerde wedstrijd.

De internationale vakjury bestond dit jaar uit Krijn Koetsveld (voorzitter), violist Gunar Letzbor (Ars Antiqua Austria), klavecinist en dirigent Václav Luks (Collegium 1704), traverso-speler Jana Seméradová (Collegium Marianum), dirigent Giulio Prandi (Ghislieri Consort) en klaveciniste Carole Cerasi. Samen beoordelen ze een tiental ensembles die zullen strijden om een plaats in de finale.

De persjury bestond dit jaar uit Tim Moen (eindredacteur Radio 4 bij AVROTROS), David Karlin (mede-oprichter Bachtrack.com) en Sandra Kooke (chef Cultuur en media bij Trouw).

De jongerenjury werd samengesteld in samenwerking met festival Who's Next.

De vier ensembles die deelnamen aan de finale waren Collegium Musicum Den Haag, Barocco Concertato, Les Esprits Animaux en Radio Antiqua.

In samenwerking met Stichting Internationaal Van Wassenaer Concours.

Word Vriend

Zit u graag op de beste plaats en wilt u met korting naar onze concerten? Houdt u van oude muziek en vindt u het belangrijk om talent te steunen?Vanaf € 40 per jaar bent u al Vriend en krijgt u onder andere korting op concerten en cd’s, 4x per jaar het Tijdschrift Oude Muziek, voorsprong bij het bestellen van festivalkaarten (in 2016: al vanaf 13 of 20 mei in plaats van 1 juni) en een extra grote korting op het festivalopeningsconcert van 2016.