Concours

Internationaal Van Wassenaer Concours 2016

Sinds de eerste editie in 1986 geeft het Internationaal Van Wassenaer Concours een boost aan de carrière van beginnende oudemuziek-ensembles en -musici. We zijn vereerd dat het Festival Oude Muziek voor de tweede maal gastheer mag zijn van deze gerenommeerde wedstrijd.

De internationale vakjury bestaat dit jaar uit Krijn Koetsveld (voorzitter), violist Gunar Letzbor (Ars Antiqua Austria), klavecinist en dirigent Václav Luks (Collegium 1704), traverso-speler Jana Seméradová (Collegium Marianum), dirigent Giulio Prandi (Ghislieri Consort) en klaveciniste Carole Cerasi. Samen beoordelen ze een tiental ensembles die zullen strijden om een plaats in de finale. De deelnemers krijgen masterclasses aangeboden die ook voor het publiek worden opengesteld. De zes ensembles die doorgaan naar de finale maken naast diverse geldprijzen ook kans op een tournee in het Seizoen Oude Muziek.

Deelnemers halve finale:

do 1 sep / 10.00-17.00 Halve finale

za 3 sep / 11.00-16.30 Finale

Toegang gratis

In samenwerking met Stichting Internationaal Van Wassenaer Concours.

Winnaars Internationaal Van Wassenaer Concours 2014
1. Seldom Sene
2. Pallade Musica
3. Nevermind

Otto Van Wassenaer publieksprijs: Seldom Sene
Pers prijs: Seldom Sene
Concert in serie Musica Antica da Camera: Camerata Bachiensis
Concerttour in Seizoen Oude Muziek: Nevermind

Finale International Van Wassenaer Concours 2014

Bekijk de finalebeelden terug

Festivalschema

Alle festivalconcerten, lezingen en rondleidingen op een rij? Kijk in ons Festivalschema voor een overzichtelijk schema van dag tot dag!