Concours

Internationaal Van Wassenaer Concours 2014

Sinds de eerste editie in 1986 geeft het Internationaal Van Wassenaer Concours een boost aan de carrière van beginnende oudemuziekensembles. We zijn trots dat het Festival Oude Muziek met ingang van 2014 gastheer mag zijn voor deze gerenommeerde wedstrijd.

De internationale vakjury bestaat uit sopraan Céline Scheen, violist en artist in residence Gunar Letzbor, fortepianiste Petra Somlai, gambist en leider van Armonico Tributo Lorenz Duftschmid, zanger en leider van Vox Luminis Lionel Meunier en Juilliard-docent en cöordinator Benjamin Sosland. Voorzitter is Krijn Koetsveld. Samen beoordelen ze een twaalftal ensembles die zullen strijden om een plaats in de finale. De deelnemers die de finale niet halen krijgen masterclasses aangeboden die ook voor publiek worden opengesteld. Voor de winnaars is er prijzengeld te verdelen.

Tijdens de finale was ook een persjury aanwezig. Deze bestond uit Rob Overman (brava nl klassiek), Tim Moen (AVROTROS) en Merlijn Kerkhof (NRC).

Deelnemers halve finale: Les Élemens (CH), L’Ensemble Tarentule (FR), Nevermind (FR), Pallade Musica (CA), The Eliot Quartet (NL), Seldom Sene (NL), Cicerone (DE), Nel Dolce (DE), Ensemble Weimar (IT), Radio Antiqua (NL) en Camerata Bachiensis (DE).

Finalisten: Nevermind (FR), Pallade Musica (CA), Seldom Sene (NL), Camerata Bachiensis (DE).

Winnaars Internationaal Van Wassenaer Concours 2014
1. Seldom Sene
2. Pallade Musica
3. Nevermind

Otto Van Wassenaer publieksprijs: Seldom Sene
Pers prijs: Seldom Sene
Concert in serie Musica Antica da Camera: Camerata Bachiensis
Concerttour in Seizoen Oude Muziek: Nevermind

Webcasts opgenomen door NPO Radio 4 tijdens de finale op zaterdag 6 september 2014:

Nevermind

Pallade Musica

Seldom Sene Camerata Bachiensis

Uitslag finale

Seizoen Oude Muziek 14/15

Met trots presenteren wij het Seizoen Oude Muziek 2014/2015. Een nieuw seizoen met muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok. U zult bekende artiesten tegenkomen, maar er is ook alle ruimte voor jong talent. De formule is even eenvoudig: de mooiste muziek, uitgevoerd door internationale topmusici, op historische locaties verspreid over heel Nederland en België. Wist u dat u maar liefst 15% korting ontvangt wanneer u vier seizoenconcerten bestelt? Kijk voor een volledig overzicht van onze concerten in de concertagenda.