Fringe

Jaarlijks biedt het Festival Oude Muziek Utrecht naast het hoofdprogramma tientallen fringeconcerten aan. Jonge professionals laten tijdens de 45 minuten durende concerten zien wat ze waard zijn in de mooiste locaties van de Utrechtse binnenstad. 

Sinds 2011 werkt Festival Oude Muziek samen met het MAfestival in Brugge (België) en spelen een selectie van de Utrechtse Fringe-artiesten ook tijdens dit festival. Voor meer informatie zie www.mafestival.be.

Data Fringe 2016:
Festival Oude Muziek: 26 aug t/m 4 september 2016
MAfestival Brugge: 6 t/m 12 augustus 2016

Aanmelden Fringe 2016
Door middel van onderstaand formulier in te vullen, kun je je aanmelden voor de Fringe 2016. Vergeet niet een WeTransfer link toe te voegen met een korte biografie, een foto, de samenstelling van het ensemble, een opname en maximaal 2 programmavoorstellen van maximaal 45 minuten.

De programmavoorstellen mogen aansluiten bij het festivalthema van 2016: La Serenissma - Vivaldi, Willaer, Gabrieli, maar dit is niet verplicht. Graag wijzen wij geinteresseerden op het feit dat de Fringe een platform is voor jonge musici die aan het begin van hun professionele carrière staan. 
Er worden geen kaarten verkocht voor de Fringeconcerten, wel wordt het publiek om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Neem contact op met Judith Heeres via j.heeres@oudemuziek.nl voor vragen of meer informatie over het aanmelden voor de Fringe.

Winnaar Fringe Publieksprijs 2015: Æro Dynamic

Let op: Fringe concerten zijn gratis. Voor de meeste concerten is het vanwege de beperkte capaciteit noodzakelijk vooraf gratis kaarten af te halen in het festivalcentrum TivoliVredenburg, Dit kan alleen op de dag van het concert zelf, maximaal twee kaarten per persoon. Fringe kaarten reserveren is niet mogelijk.

International Van Wassenaer Concours

Sinds de eerste editie in 1986 geeft het Internationaal Van Wassenaer Concours een boost aan de carrière van beginnende oudemuziekensembles. We zijn trots dat het Festival Oude Muziek in 2016 wederom gastheer mag zijn voor deze gerenommeerde wedstrijd.
Meld je nu aan voor het Internationaal Van Wassenaer Concours en maak deel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht 2016.