Internationaal Van Wassenaer Concours

Het Internationaal Van Wassenaer Concours is al sinds de eerste editie in 1986 een cruciale motor in het toegankelijk maken van grote internationale podia voor jonge musici. Het concours is sinds 2014 onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht.

IVWC 2018

In 2018 vindt het tweejaarlijkse Internationaal Van Wassenaer Concours voor de derde keer plaats als onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht. De aanmeldingen voor het concours, dat een unieke springplank voor jong talent is, zijn nu open.

Internationaal Van Wassenaer Concours 2018
Donderdag 30 augustus: halve finale
Vrijdag 31 augustus: masterclasses voor deelnemers die afvallen in de halve finale
Zaterdag 1 september: finale

Prijzen
1e prijs: € 4.000
2e prijs: € 2.500
3e prijs: € 1.000
OOM-prijs (aparte jury): een tournee in het Seizoen Oude Muziek
Alle finalisten (maximaal vier) krijgen een masterclasswaardebon t.w.v. € 500

Inschrijven
Spelen tijdens het Festival Oude Muziek 2018 en kans maken op exclusieve masterclasses, geldprijzen en een tournee in het Seizoen Oude Muziek? Schrijf je ensemble dan vóór 1 april 2018 in aan de hand van het formulier via onderstaande link. Het inschrijfgeld bedraagt € 115. Uiterlijk 31 juli 2018 ontvangen alle ensembles bericht over hun deelname aan het concours.

Gelieve voorafgaand aan het voltooien van de inschrijving het algemeen reglement te lezen. Door je in te schrijven voor het concours, ga je automatisch akkoord met het reglement.

AANMELDFORMULIER
aanmelden