Vriendenaanbiedingen

nog geen vriend?

Let op: deze aanbiedingen zijn alleen geldig voor Vrienden. Wilt u de oude muziek een warm hart toedragen en profiteren van de vele voordelen, waaronder een bestelvoorsprong en vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek? Word Vriend!

 

 

PARLE QUI VEUT
SOLLAZZO ENSEMBLE
Linn Records CKD 529

Het Sollazzo Ensemble maakt furore in de wereld van de oude muziek. Deze cd heeft de ondertitel ‘Moralizing songs of the Middle Ages’. Het gaat hierbij niet om zedenpreken maar om personen die zich verzetten tegen lasterpraatjes of anderszins iets te klagen hebben. De sprankelende uitvoeringen zijn gemengd vocaal en instrumentaal. Het ensemble besteedt veel aandacht aan het horizontale aspect van de polyfonie.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

 

MARENZIO: L’AMOROSO & CRUDO STILE
ROSSOPORPORA
Arcana A 449

Hier presenteren zeven zangers en twee luitisten onder leiding van Walter Testolin een representatieve selectie uit het oeuvre van Luca Marenzio. Vanaf de elegante pracht van de eerste madrigalen, die nog vervuld zijn van amoureuze gevoelens, voeren zij de luisteraars langzaam maar zeker naar de diepe melancholie van de muziek uit het negende en laatste boek.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

 

J.S. BACH: PARTITAS BWV 825-830
MENNO VAN DELFT, KLAVICHORD
RESONUS, RES10212 (2CD)

Volgens Johann Friedrich Agricola speelde Bach de sonates en partita’s voor soloviool graag op het klavichord. Een goed idee dus van Menno van Delft om ook de zes klavierpartita’s uit het eerste boek van de Clavier-Übung aan het klavichord toe te vertrouwen. Van Delft laat het instrument expressief zingen, waarbij het schaduwrijke geluid zijn musiceren een aangename intimiteit verschaft.

Normale prijs ca. € 25
Vriendenprijs € 21

 

MYSLIVEČEK: VIOLIN CONCERTOS, SINFONIA & OUVERTURE
LEILA SCHAYEGH, VIOOL; COLLEGIUM 1704 O.L.V. VÁCLAV LUKS
ACCENT, ACC 24336

Josef Mysliveček werd de ‘goddelijke Bohemer’ genoemd. Václav Luks en zijn Praagse ensemble Collegium 1704 wijden een hele cd aan zijn muziek: drie vioolconcerten en twee symfonietjes. Geef zijn composities aan een vurig pleitbezorger als Luks en hij krijgt vanzelf kleur op de wangen.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

 

BEETHOVEN: AN ETERNAL LOVE
PIET KUIJKEN
Fuga Libera FUG745 (2CD)

Eigenlijk wilde Piet Kuijken voor zijn dubbel-cd An eternal love verschillende fortepiano’s gebruiken, maar toen hij een Engelse piano van Thomas Tomkison hoorde, was hij verkocht. De Sonate opus 13, de ‘Pathétique’, geschreven door de tiener Beethoven, komt er evengoed op uit de verf als diens voorlaatste Sonate opus 110, het werk van de componist als vijftiger.

Normale prijs ca. € 30
Vriendenprijs € 24

 

BEETHOVEN: VIOOLSONATES NRS. 3, 7 & 10
BAPTISTE LOPEZ, MAUDE GRATTON
Mirare MIR 360

Het is lang niet de bekendste van Beethovens sonates voor viool en piano, maar voor de fortepianiste Maude Gratton en de violist Baptiste Lopez vormt de laatste, opus 96, een klasse apart. De musici kiezen voor een aanpak die je gerust extreem mag noemen. Na een opening vol tederheid leggen ze in de daaropvolgende delen accenten die de fortepiano van Maximilian Schott uit 1835 laten kreunen.

Normale prijs ca. € 22
Vriendenprijs € 18

 

 

 Victoria: Tenebrae Responsories

VICTORIA: TENEBRAE RESPONSORIES
STILE ANTICO
HARMONIA MUNDI HMM 902272

De twaalf zangers van Stile Antico, zonder dirigent, treden in de voetsporen van The Sixteen met even intense als oorstrelende interpretaties van Victoria’s meerstemmige responsories. De mooi verzorgde cd eindigt met het overweldigende motet O Domine Jesu Christe.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 18

 

JS BACH The Complete Work

J.S. BACH: THE COMPLETE WORK FOR KEYBOARD 1: THE YOUNG HEIR
BENJAMIN ALARD, ORGEL EN KLAVECIMBEL
HARMONIA MUNDI HMM 90245052

Op het Festival Oude Muziek heeft Benjamin Alard alle vier de boeken van Bachs Clavier-Übung gespeeld op klavecimbel en orgel. Nu hij al diens klavierwerk aan het opnemen is, begint hij bij het begin: muziek uit Bachs jeugd. Het belooft een interessante serie te worden.

Normale prijs ca. € 25
Vriendenprijs € 21

 

Gasparini album

GASPARINI: THE GASPARINI ALBUM
ROBERTA INVERNIZZI, AUSER MUSICI O.L.V. CARLO IPATA
GLOSSA GCD 922905

Francesco Gasparini liet een enorm oeuvre na met minstens 63 opera’s en 29 oratoria. Keus genoeg voor Roberta Invernizzi. Het hele gamma van emoties passeert de revue, van koude drukte tot verzengende hartstocht, van triomfantelijke gevoelens tot diepe verslagenheid.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

 

LHÉRITAGE DE RAMEAU
ENSEMBLE LES SURPRISES O.L.V. LOUIS-NOËL BESTION DE CAMBOULAS
AMBRONAY AMY 050

Deze cd van Bestion de Camboulas’ ensemble is een experimentele ode aan de innovator Rameau. De organist Yves Rechsteiner bewerkte Rameau’s melodieën tot drie complete orgelconcerten. Extra spannend is het gebruik van het mooie, overweldigende Clicquot-orgel in Souvigny bij Moulins.

Normale prijs ca. € 20
Vriendenprijs € 16

 

MONTEVERDI: CLORINDA E TANDREDI. LOVE SCENES
VOCALE SOLISTEN, CANTAR LONTANO O.L.V. MARCO MENCOBONI
GLOSSA GCD 923512

Op deze cd zijn uiteenlopende liefdesscènes verzameld die Monteverdi in de laatste twintig jaar van zijn leven heeft gecomponeerd. Middelpunt en hoogtepunt vormt Il combattimento di Tancredi e Clorinda.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

 HÄNDEL: PARNASSO IN FESTA
LA CETRA O.L.V. ANDREA MARCON
PENTATONE PTC 5186643 (2 CD'S)

Dit is Händel de theaterman op zijn best. De levendige uitvoering door koor en orkest van La Cetra laat weinig wensen onvervuld. Andrea Marcon staat garant voor een combinatie van klaarheid en zuidelijke zindering.

Normale prijs ca. € 35
Vriendenprijs € 30

 TINCTORIS: SECRET CONSOLATIONS
LE MIROIR DE MUSIQUE O.L.V. BAPTISTE ROMAIN
RICERCAR RIC 380

Baptiste Romain streeft met zijn ensemble naar een maximale verscheidenheid in de bezettingen: vocaal, instrumentaal en mengvormen wisselen elkaar af. De zangers vormen een hecht en fijn genuanceerd ensemble. 

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

EEN NIEUWE LIEDT WY HEVEN AEN – LUTHER IN THE NETHERLANDS
CAMERATA TRAJECTINA
GLOBE RECORDS 5270

Camerata Trajectina gaat, na het treurige verlies van Louis Grijp en Erik Beijer, door op de weg die het ensemble succesvol bewandelde. Met een aantal nieuwe musici handhaaft Camerata Trajectina het hoge uitvoeringsniveau van vorige producties.

Normale prijs ca. € 21
Vriendenprijs € 18

 

nog geen vriend?

Let op: deze aanbiedingen zijn alleen geldig voor Vrienden. Wilt u de oude muziek een warm hart toedragen en profiteren van de vele voordelen, waaronder een bestelvoorsprong en vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek? Word Vriend!