UW NALATENSCHAP IN DRIE STAPPEN

Als u van plan bent om de Stichting Vrienden Oude Muziek op te nemen in uw testament, dan helpt het om de volgende stappen doorlopen:

  1. Breng uw wensen in kaart. Wat wil ik de oude muziek nalaten? En kan dit het beste via een erfstelling of via een legaat? Het kan helpen om een erfenisdossier aan te maken, waarin u bijvoorbeeld ook een executeur benoemt. Let op: dit is niet hetzelfde als een testament.
  2. Bespreek uw wensen met een notaris. Het is raadzaam om met een notaris te praten, zeker als u er niet helemaal uitkomt. Een notaris kan u informeren over de mogelijkheden en de kosten. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V. te Utrecht waarmee we geregeld samenwerken. Eventueel kunt u zelf het voorwerk doen door een testament op te maken via nutestament.nl.
  3. Onderteken het testament bij de notaris. Na het doorspreken van alle mogelijkheden stelt de notaris een concepttestament op. Als dit akkoord is, dan ondertekent u het testament bij de notaris. De notaris zal het testament op laten nemen in het landelijk testamentenregister.

Als u de Stichting Vrienden Oude Muziek op wil nemen in uw testament of dat overweegt, dan overleggen we graag persoonlijk. We kunnen u helpen bij het opstellen van uw nalatenschap, of u in contact brengen met een notaris.

Neem contact op

We helpen u graag verder

Contact
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!