Van de makers van het Festival Oude Muziek

Van Engelse songs uit de tiende eeuw, via kerstmotetten van Heinrich Schütz, tot de Concerti Armonici van graaf Van Wassenaer: tijdens het Seizoen 2018/2019 klinkt muziek van middeleeuwen tot barok op de mooiste locaties in Nederland en Vlaanderen.

Nieuw dit seizoen is dat we ook de romantiek verkennen, en wel in de vorm van een kleurrijke en geconcentreerde concertdag. Het minifestival Klavieren in Zutphen moet een nieuwe traditie worden. We lanceren dit initiatief in samenwerking met de Geelvinck Muziek Musea en hun prachtige collectie fortepiano’s, met een eerste editie gewijd aan broer en zus Felix en Fanny Mendelssohn.

Zoals elk jaar zetten we in Utrecht en Amsterdam opnieuw een componistendag op. Dit keer draait het allemaal om Georg Friedrich Händel, met blokfluitsonates, klavierwerken, Romeinse cantates, een lezing door de wereldautoriteit op het vlak van Engelse muziek Peter Holman. Ter afsluiting klinkt een feestelijke Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Zoals altijd geniet u ook in Seizoen 2018/2019 weer voordelig van oude muziek. Als u kaarten voor minimaal vier concerten bestelt krijgt u 15% korting. De locatie-abonnementen zijn extra voordelig. Informatie over de kaartverkoop vindt u hier. Tot ziens bij onze concerten!