Vrijdag 22 januari 2021, 19.00 uur


UTOPIA
GIACHES DE WERT: VAN GENT VIA NAPELS NAAR DE TOP

Palestrina en Monteverdi waren zijn fans. De Gonzaga’s en de d’Estes zijn werkgevers. En de markiezin van Padulla was zijn Napolitaanse weldoenster. Dankzij zijn talenten kwam Giaches De Wert vanuit zijn geboortestreek rond Gent terecht in de belangrijkste Italiaanse centra van de renaissancepolyfonie. Hij groeide uit tot een internationale ster. Het Belgische vocale ensemble Utopia zingt zijn motetten en Missa dominicalis.

De concertregistratie gaat vrijdag 22 januari om 19.00 uur in première en blijft 48 uur beschikbaar. We hopen dat u samen met vrienden en familie van dit concert kunt genieten, ieder vanaf uw eigen locatie. Deel uw ervaringen online met de hashtag #UEMFonline.

> Dit concert is niet langer beschikbaar. Abonneer op ons YouTube-kanaal en like onze Facebookpagina om geen video's te missen.

 

Programma

Giaches de Wert 1535-1596
Padre del ciel

Missa Dominicalis
Kyrie
Gloria

Peccavi super numerum

Missa Dominicalis
Credo

Diligite iustiicam

Missa Dominicalis
Sanctus

Deus justus et salvans

Adesto dolori meo

Missa Dominicalis
Agnus Dei

Te Deum

Musici

Amelia Berridge, Victoria Cassano sopraan
Bart Uvyn 
contratenor
Adriaan De Koster 
tenor
Lieven Termont 
bariton
Bart Vandewege 
bas

Cristobal de Morales – Morales: The Seven Lamentations

Biografie

Vijf Belgische zangers wilden hun ervaring bij gerenommeerde formaties zoals Collegium Vocale Gent, Huelgas Ensemble, Nederlandse Bachvereniging en Capilla Flamenca met elkaar delen. Het resultaat: de geboorte van Utopia. Dit ensemble nam een vliegende start met hun openingsconcert in het oudemuziekfestival van Warschau in 2015. Hun opname van de integrale lamentaties van Cristóbal De Morales bleek meteen een schot in de roos: de internationale pers had slechts lovende woorden. In 2017 was Utopia te gast in het Festival Oude muziek Utrecht en het Festival van Vlaanderen.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?


Antwoord is verplicht