Dag van de Franse barok

De soundtrack van de Grand Siècle: driemaal Franse barok

Zoals dat gaat met elke nieuwe trend, kreeg ook de piepjonge Franse barok het wel eens hard te verduren van critici die haar grillige karakter, wulpse melodiek en gedurfde harmonieën niet konden smaken. Het woord ‘barroque’ duikt voor het eerst op in een brief van een traditionalist, die aanstoot nam aan de ‘brutale klanken’ en het ‘lawaai als van wilde dieren’ waarmee grote vernieuwers hun publiek bestookten.

Daar denken we anno nu helemaal anders over: de glansrijke muziek van de Grand Siècle blijft eindeloos fascineren! Franse barok, dat is grootse en zinnelijke muziek, rijk als velours, heerlijk dramatisch, een beetje flamboyant en immer stijlvol.

Één dag is niet genoeg om alle uithoeken van het repertoire te verkennen, maar de drie staaltjes barokspektakel op het programma prikkelen de oren beslist. Tweemaal gaat het instrumentaal, met muziek van Marais tot Rameau. Met de passiemuziek van Charpentier halen we alles uit de kast: intimiteit, intensiteit en klankrijkdom gevat in een elegante soundtrack voor bezinning en introspectie.

Klik hier om het volledige programma te downloaden. 

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!