Toegankelijkheid

praktische informatie toegankelijkheid

We werken er hard aan om het Festival en het Seizoen Oude Muziek zo toegankelijk mogelijk te maken. Dat doen we door locaties fysiek toegankelijk te maken voor iedereen, maar ook door andere mogelijke drempels weg te nemen in ons concertaanbod. We lichten graag toe hoe dat in de praktijk terug te zien is. Mocht u nog suggesties of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via info@oudemuziek.nl.

Veel van onze concertlocaties zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Helaas is dit niet bij alle locaties het geval. Op de seizoenslocatiepagina’s op de website, in de seizoensbrochure en op de locatieplattegrond in de festivalbrochure en de festivalwijzer staat aan de hand van de volgende pictogrammen of letters per locatie aangegeven of de locatie rolstoeltoegankelijk is, of er parkeerplaatsen voor mindervaliden in de nabije omgeving zijn en of er een ringleiding is ter ondersteuning van slechthorenden.

 locatie is rolstoeltoegankelijk (T)


 parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig (P)


 ringleiding aanwezig (R)

Bestellen rolstoelplaatsen
Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen kunt u telefonisch (030 232 9010) of schriftelijk bestellen bij de Organisatie Oude Muziek. Wanneer u naar seizoensconcerten gaat in het Muziekgebouw aan ’t IJ, TivoliVredenburg of Muziekgebouw Eindhoven, raden wij u aan om via de betreffende concertzaal te bestellen. Hulp- of geleidehonden zijn welkom bij alle evenementen van het Festival en het Seizoen Oude Muziek.

Bereikbaarheid: van festivallocatie naar festivallocatie
De concertlocaties van het Festival Oude Muziek liggen vrijwel altijd op een relatief comfortabele loopfafstand van elkaar. De adresgegevens van alle concertlocaties vindt u op de betreffende locatiepagina.

U kunt in de Utrechtse binnenstad ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. De meest actuele vertrektijden van de bussen zijn op te vragen via 9292.nl. Ook is het mogelijk om ov-fietsen te huren op verschillende plekken in de stad zoals Utrecht CentraalUtrecht OvervechtUtrecht Lunetten, en P+R De Uithof. Om een rit te reserveren bij Regiotaxi Utrecht kunt u bellen met 088 00 25 400.

Kaarten tegen gereduceerd tarief
We werken regelmatig samen met De Zonnebloem, U-pas, de Bank Giro Loterij en CJP. Voor meer informatie over deze samenwerkingen of suggesties, mail naar publiciteit@oudemuziek.nl.

Gebruiksgemak website
Het gebruiksgemak van en de informatievoorziening via de website vinden wij zeer belangrijk. We staan dan ook te allen tijde open voor feedback. Kunt u bepaalde informatie niet of niet goed vinden? We vernemen het graag van u via een mail aan publiciteit@oudemuziek.nl.

 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]