Het Festival Oude Muziek Utrecht wordt mogelijk gemaakt met de steun van:

     
       
         

partners van het festival oude muziek utrecht:

       
     

 

mediapartners:

       
       

Het Festival Oude Muziek is voorzitter van REMA - Réseau Européen de la Musique Ancienne, het Europese koepelorgaan op het gebied van oude muziek, en lid van het Utrechts Festival Overleg, het Utrechts Muziek Overleg en de Verenigde Podiumkunstenfestivals. Het Festival Oude Muziek draagt het EFFE-kwaliteitslabel, toegewezen door de European Festivals Organisation, en werd in 2017 bekroond met de EFFE Award voor beste festival van Europa.

HET SEIZOEN OUDE MUZIEK WORDT GEORGANISEERD IN SAMENWERKING MET:

Kunstlinie Almere Flevoland, Goede Rede Concerten, Stichting Kasteel Amerongen, Kasteel Ammersoyen, AMUZ, Stichting Oude Muziek Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ, De Waalse Kerk, Conservatorium van Amsterdam, Vrienden Dorpskerk Bloemendaal, Concertgebouw Brugge, BOZAR, Zuiderstrandtheater, Stichting Musora Deventer, Deventer Schouwburg, De Meerpaal, Muziekgebouw Eindhoven, Theater ’t Voorhuys, cultuurcentrum Hasselt, Stichting Huis Bergh, Stichting Kasteel Heeswijk, Stichting Appassionata, Stadsschouwburg De Harmonie, Agora Theater, Stichting Oude Muziek Limburg, Theater aan ’t Vrijthof, Stichting Rijksmuseum Muiderslot, Laurenskerk Rotterdam, Stichting Oude Hollandse Kerken, TivoliVredenburg, Muziekpodium Zeeland, Theater Figi, Grote Kerk Zwolle en Zwolse Theaters.

HET SEIZOEN OUDE MUZIEK WORDT MOGELIJK GEMAAKT MET DE STEUN VAN:

De Gemeentes Utrecht, Deventer, Zaanstad, Zeist en Zwolle, de Provincies Flevoland, Utrecht, West-Vlaanderen en Zuid-Holland, Stichting Dioraphte, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, de Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof, het Elisabeth Strouven Fonds, het Elise Mathilde Fonds, het Fentener van Vlissingen Fonds en het Carel Nengermanfonds, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen, Stad Brugge, alle plaatselijke organisatoren, kosters en beheerders en alle vrijwilligers.

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

De Organisatie Oude Muziek steunt in hoge mate op vrijwilligers voor haar twee hoofdactiviteiten: het landelijke Seizoen Oude Muziek en het Festival Oude Muziek Utrecht. Voor het Festival steken jaarlijks zo'n negentig enthousiastelingen van de vroege morgen tot in de kleine uurtjes de handen uit de mouwen om de meer dan 150 concerten mogelijk te maken. Tien dagen rennen en vliegen deze vrijwilligers door de Utrechtse binnenstad, van TivoliVredenburg naar diverse kerken en terug. Ondertussen genieten zij van hun gedeelde passie: oude muziek. Met grote waardering benadrukt de Organisatie Oude Muziek dat ieders tomeloze inzet van groot belang is voor het voortbestan van het Festival en Seizoen en dank daarom iedere vrijwilliger nogmaals van harte voor het realiseren van alle edities van het Festival Oude Muziek Utrecht.