Persbericht 6 mei 2020

VRIENDEN OUDE MUZIEK STEUNEN MUSICI AFGELAST FESTIVAL OUDE MUZIEK UTRECHT

Het Festival Oude Muziek Utrecht lanceert in samenwerking met zijn donateurs een compensatiefonds van 250.000 euro voor de musici die tijdens het geannuleerde Festival Oude Muziek Utrecht 2020 zouden optreden. Deze musici worden hard getroffen door de coronacrisis.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: “Als festivalorganisator dragen we verantwoordelijkheid voor onze musici. Zij zijn de ware kracht van het festival, maar lijden nu de zwaarste financiële verliezen. Dankzij de donateurs van de Stichting Vrienden Oude Muziek kunnen we een compensatiefonds creëren. De musici ontvangen een vast bedrag per afgelast concert.”

Dick Hoek, voorzitter Stichting Vrienden Oude Muziek: “Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. Het is essentieel dat we ons als vriendenstichting voor de musici inzetten. Met deze actie wordt de band tussen donateurs en musici hechter dan ooit.”

Het Festival Oude Muziek Utrecht hoopt dat andere festivals dit voorbeeld volgen.

Voor meer informatie over de Stichting Vrienden Oude Muziek en de mogelijkheden omtrent donatie zie oudemuziek.nl/vrienden.
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!