Persbericht 2 september 2020

FESTIVAL OUDE MUZIEK SLUIT ALTERNATIEVE EDITIE AF 
160 concerten door Nederlandse musici, 72 gestreamde concerten

De 39e editie van het Festival Oude Muziek Utrecht, het grootste oudemuziekfestival ter wereld, sloot woensdagavond af als de intiemste editie in zijn geschiedenis. Dit alternatieve programma, dat in korte tijd werd opgezet na annulering van het reguliere festival, omvatte 160 concerten met publiek, naast 21 livestreams en 51 streamings van archiefopnamen van de recente festivaledities, en een radiofestival op NPO Radio 4.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: ‘Wat iedereen bij zal blijven van deze corona-editie van het Festival Oude Muziek Utrecht is een overweldigend gevoel van dankbaarheid. Musici en publiek kwamen opnieuw bij elkaar, online en offline. Dit heeft gezorgd voor onvergetelijke concertervaringen, die bij de liveconcerten nog werden versterkt door de uitzonderlijke, intieme setting.’

‘Met dit alternatieve festival maken we een statement: we geven niet op. Het is van het grootste belang dat we onze Nederlandse musici steunen. Met het grote volume aan concerten hebben we substantieel werkgelegenheid gecreëerd voor Nederlandse musici, die buitengewoon hard zijn getroffen door de coronacrisis.’

Ondanks de kleinere zaalcapaciteit als gevolg van de coronamaatregelen, was het bereik van het festival groot: de 160 live concerten vonden in de periode van 28 augustus tot en met 2 september niet alleen plaats in de thuisstad Utrecht, maar ook in tien andere Nederlandse steden. Online schakelden bezoekers uit de hele wereld in op de dagelijkse livestreams en archiefopnames, 72 stuks in totaal. Het programma werd verder aangevuld met een radiofestival met hoogtepunten uit tien jaar festivalgeschiedenis, in samenwerking met mediapartner AVROTROS op NPO Radio 4.

Het Festival Oude Muziek 2021 loopt van 27 augustus tot en met 5 september met als thema Muziek spreekt / Let’s talk. Co-curator is Frits van Oostrom, Universiteitshoogleraar in Utrecht.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!