Persbericht 16 juli 2020

FESTIVAL OUDE MUZIEK CREËERT MET 160 KAMERMUZIEKCONCERTEN WERKGELEGENHEID VOOR NEDERLANDSE MUSICI

Nadat het Festival Oude Muziek Utrecht in april de reguliere festivaleditie moest annuleren, komt de organisatie nu met een omvangrijke alternatieve programmering. Van 28 augustus tot en met 2 september wordt een reeks van 160 intieme kamermuziekconcerten opgezet, met op het podium Nederlandse musici. Hiermee steunt het festival de Nederlandse muzieksector, die buitengewoon hard getroffen is door de pandemie.

Veel musici zagen door de coronacrisis in een klap al hun opdrachten verdwijnen, en daarmee hun bron van inkomsten. Door het opzetten van een aanzienlijk volume aan kamermuziekconcerten creëert het festival werkgelegenheid. Deze concerten klinken niet alleen in Utrecht, maar ook in tien andere Nederlandse steden (Almere, Amsterdam, Delft, Groningen, Haarlem, ’s-Hertogenbosch, Maastricht, Middelburg, Leeuwarden en Zwolle).

Het volledige programma, dat ook een omvangrijk online luik met livestreams bevat, wordt op 6 augustus gepubliceerd op oudemuziek.nl. De kaartverkoop voor de serie kamermuziekconcerten start op 7 augustus voor Vrienden, op 14 augustus start de algemene kaartverkoop.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!